Favourites of the month – syyskuu

Kivaa lauantaita! Päivät vierivät nyt vauhdilla ja täyttyvät kaikenlaisesta puuhasta. Uusi koti pitää kiireisenä ja syksy on työn kannaltakin aina sitä vilkkainta aikaa. Blogin suhteen koti- ja remonttiaiheita on mielessä vaikka kuinka, mutta en ole ennättänyt vielä sen tarkemmin niiden pariin. Niinpä tulin huikkailemaan kuulumisia tämän luonnoksissa olleen kuukauden lempparit -koosteen myötä. Josko seuraavaksi saisin eetteriin sitten niitä remppajuttujakin.

Tällä hetkellä silmäilen tietysti asioita etenkin uuden kodin näkövinkkelistä – sen persoonallisuus ja oma vahva tyyli inspiroi nyt erityisen paljon. Syksy on kuitenkin sisustajan kulta-aikaa näin muutenkin, uusia tuotteita lanseerataan ja trendiennusteita heitetään ilmoille. Tässä muutamia, niin uusia kuin vanhojakin juttuja, jotka innostavat nyt erityisen paljon:

Ferm Living / Astep / Hay / Nuad via FDS / William Morris / Menu

  • Ferm Livingin Bevel-sarja on tosi kiva näyttävän ja juuri sopivan kömpelön jalkaratkaisun ansiosta. Sarjaan kuuluu erikokoisia ja -muotoisia ruoka- ja sohvapöytiä sekä kuvassa näkyvä penkki. Miten kiva se olisikaan eteisessä tai vaikka makuuhuoneen sängynpäädyssä.
  • Hay lanseerasi juuri uuden Arbour Eco -sohvan, joka on ihan mieletön, samaan aikaan klassinen ja moderni. Tykkään erityisesti tuosta näkyvästä puurungosta ja kutsuvan muhkeista tyynyistä. Haylla on monia muitakin kiinnostavia sohvamalleja, joissa on kaikissa oma pieni jujunsa. Jos siis etsii vähän erilaista skandinaavisen modernia, kannattaa tsekata heidän valikoimansa.
  • Olen vähän ihastunut Astepin pallomaiseen 237-1 -valaisimeen, tuo sopisi ihanasti myös uuteen kotiinikin. Klassista ja skarppia samassa paketissa.
  • Pidän paljon myös putkimaisista, yksinkertaisista valaisimista. Ne ovat kiva valinta etenkin saarekkeen päälle silloin, kun vieressä on ruokapöytä riippuvalaisimineen. Näin valaisinmallit eivät kilpaile keskenään eikä katosta killu liikaa yksittäisiä valaisimia. Nuad-merkin messinginvärinen Radent-valaisin on valmistettu rei´itetystä teräslevystä ja on jotenkin tosi ihana – ja saarekkeen lisäksi toimii muuten kivasti myös työpöydän päällä.
  • Pyöreää ruokapöytää etsiessäni olen silmäillyt vähän pidempään Menun Harbour-pöytää. Tässä on kivan yksinkertainen muoto ja kantena kaunis estremoz-marmori. Tämän pariksi sopii myös hyvin erilaiset tuolit, itse varmaankin parittaisin tämän klassisten puutuolien kanssa.
  • William Morris inspiroi aina, ja erityisesti nyt taas vanhaan taloon muutettaessa. Näillä näkymin en (ainakaan nyt heti aluksi) tapetoi, mutta kuosia voi tuoda esille myös muissa muodoissa. Runsaat kukkakuosit tuovat ihanaa kontrastia modernien valintojen sekaan.
  • Intoilen myös keltaisesta väristä, ja tästä olenkin kirjoitellut jo useasti. Uuden kodin myötä tämä innostus on vain kasvanut, sillä sattumoisin se on täynnä kellertäviä seiniä. Seinät kaipaavat jo huoltoa ja näin ollen väritkin muuttuvat, mutta näin muuten kellertävyys ei tunnu ollenkaan hassummalta. Väri puhaltaa tiloihin lämpöä ja kutsuvaa tunnelmaa – kellertävät sävyt ovatkin jollain lailla tosi kodikkaita värivalintoja.

Ihanaa viikonloppua!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *