Favourites of the month – lokakuu

Artillerietin kuvassa ihastuttaa etenkin tuo hehkuva punainen väri – kannattaa tsekata myös muut inspiroivat kuvat täältä.

Heippa ja hyvää lokakuuta! Uskomatonta, että vuosi on jo näin pitkällä, ei aikaakaan kun joulu kolkuttelee jo ovella. Nyt edessä on kuitenkin vielä hetki ihanaa ja toivon mukaan aurinkoista syksyä, josta onneksi viime ajat ollaan saatu nauttiakin. Olen viime päivinä fiilistellyt etenkin uuden kodin lenkkimaastoja ja vieressä aukeavia upeita maisemia. Veikkaankin, että luonto ja vuodenajat tulevat jatkossa yhä kiinteämmin osaksi elämää – ja tietysti tuovat inspiraatiota myös kodin suhteen.

Tunnustaudun hillityksi vuodenaikojen mukaan sisustajaksi, tietyt värit nyt vain innostavat tiettyyn aikaan vuodesta. Enkä nyt puhu mistään isoista muutoksista: kun oma tyyli on selvästi tiedossa, ei perusjuttuja ole juuri tarvetta muunnella vuosien mittaan. Enemmänkin kyse on niistä pienistä asioista, joilla sisustusta haluaa kulloinkin maustaa. Nyt syksyllä mausteiset ja lämpimät maanvärit tuntuvat taas (yllätys yllätys) houkuttelevilta, mutta tällä hetkellä kiinnostelisi lisätä niiden joukkoon vähän kontrastia ja yllättäviä väripilkkujakin. Tässä tuttuun kuun alun tapaan muutamia poimintoja, jotka innostavat juuri nyt:

Gubi / Artilleriet / FDS / Marimekko / Arket / Made by Choice

  • Nyt tarvitaan valoa. Gubin uusi Stemlite-valaisinsarja on aika kiva, tuotteiden pelkistetty muotokieli sopii moneen kotiin. Tuollaisille yksinkertaisille, valoa ympäriinsä heijastaville valaisimille on aina tarvetta, tässä taas yksi kiva ja vähän uudenlainen vaihtoehto. Hyviä valintoja niin olohuoneen, keittiön, makkarin kuin eteistilojenkin yleisvalaisimiksi.
  • Upottavaa tikkiä. Marimekon uusi tikattu Tiiliskivi-peitto on aika hauska, sopisi vaikka päiväpeitoksi tai miksei ekstramuhkeaksi torkkupeitoksikin (jälkimmäiselle saattaisi olla ainakin täällä vanhassa talossa talven mittaan tarvetta). Tikkaukset kiinnostavat muissakin yhteyksissä, kuten verhoiluissa ja ihan pukeutumisessakin. Klassikkoratkaisu tämäkin.
  • Ripaus shokkiväriä. Hem-merkin huopa yhdistelee tämän hetken mielenkiintoisimman väripaletin: pehmeitä maansävyjä ja ripaus sähäkkää punaista. Aivan ihana pieni yksityiskohta muuten neutraalissa ympäristössä.
  • Katseen varastavat muodot. Olen ennenkin nostanut esille Made by Choicen tuotteet ja etenkin tuolit, niissä on kivan uudenlaista draivia ja niin herkullisia muotoja. Kuvan Goma-tuoli on malliesimerkki ihan mielettömästä katseenvangitsevasta muotoilusta – ja taas tuo huikea hehkuvanpunainen väri.
  • Hämäränhyssyä. Nyt on aika kaivaa kaikki mahdolliset kynttilänjalat esille. Vaikka varastoihin on kertynyt niitä ihan kiitettävästi, voisin täydentää kaappiani tuolla Artillerietin Belle Candle Holderilla. Tuollaiset purkkimaiset kynttilänjalat ovat niin ihanan helppoja, sopivat minne vain.
  • Talvikamppeet kuosiin. Tilasin Arketin alesta tuollaisen hiekanvärisen kameralaukkua muistuttavan nylonlaukun, paksumpien takkien kanssa kaipaa vähän järeämpää laukkuakin. Paketti ei ole vielä tullut perille, mutta uskon sen olevan ihan hauska ja tyyliini sopivan rento. Tuollaisia helppoja jokapaikanlaukkuja tarvitaan aina.

Tunnelmallista lokakuuta!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *