Favourites of the month – kesäkuu

Kesä on täällä taas! Loppukevät hujahti nopeasti kuten aina, ja ihan parin viikon sisällä tuntuu tapahtuneen suuri muutos säätilassa ja ihan yleisessä olemisessa – jotenkin salakavalasti kevät muuttui yhtäkkiä kesäksi ja kaikkialla oli yhtäkkiä kesämoodi päällä. Täällä viime viikot ovat olleet aika kiireisiä, juhannuksen lähestyminen tiivistää aina kummasti työtahtia kunnes koko Suomi hiljenee heinäkuussa. Myös kaikenlaista muuta jännää on ilmoilla, niistä lisää myöhemmin jos asiat ovat edistyäkseen. Mutta kaiken kaikkiaan tällä hetkellä vallitsee sellainen mukava kiire ja tekemisen meininki – se on aina positiivinen juttu.

Kokosin taas tuttuun tapaan pienen moodboardin juuri nyt innostavista asioista. Se pitää sisällään suomalaista muotoilua, diy-ideoita ja paahteisia värejä:

Tre Sekel via Artilleriet / Serax / Le Klint via FDS / Tekla via FDS / Made by Choice / Lauritzon

Juuri nyt innostaa…

 • Erilaiset diy-ideat. Ihastelin esimerkiksi kuvan Tre Sekelin pöytää ja tuumin, että samanmoisen ratkaisun voisi tehdä aika helposti diy:näkin. Tulisi hieno sohva- tai ruokapöytä, ja olisi lisäksi vielä melko helppokin toteuttaa!
 • Sinapin sävyt. Seraxin sinapinruskea ruukku on ihana ja sen kiiltävä pinta vaihteeksi tosi virkistävä. Kaunis, mutta tarpeeksi simppeli yksityiskohta rehevän kasvin kaveriksi.
 • Klassinen vekki. Le Klintin Cylinder-sarjan valaisimet ovat aika kivoja, yhdistelevät selkeää ilmettä ja perinteistä vekkiä. Tykkään!
 • Kermanväriset lakanat. Hullaannuin jo muutenkin tekstiilitalo Teklan tuotteista, mutta erityisesti pidin näistä kermanvärisistä lakanoista, olisivat aika ihanat kesäisessä makuuhuoneessa. Raikkaat, mutta samalla kuitenkin pehmeät.
 • Kaarevat ja pyöristetyt muodot. Ihastelin näitä erityisesti Made by Choicen kalusteissa, joita oli esillä hetki sitten vierailemassani Pop Å:n showroomilla (tästä lisää myöhemmin). Niin kaunista, taitavasti toteutettua ja virkistävän uudenlaista muotoilua!
 • Vihreän sävyt. Ne innostavat aina, etenkin kaikki khakin suuntaan menevät. En niinkään innostu syvistä, pikkuisen sinistä sisältävistä vihreistä, pieni likaisuus ja kellertävyys on ennemminkin se juttu. Myös heleät pistaasinvihreät kiinnostavat – kuten esimerkiksi Johanna Bradfordin keittiössä, ah!
 • Bukleekangas. Annoin pienen myönnytyksen tälle trendille, ja tilasin rahiini uuden päällisen vaaleasta Lauritzonin villasekoitekankaasta. Tällaisin pienin ripauksin on kiva maustaa kotia myös trendikkäämmillä jutuilla, ja tarpeen tullen vanha päällinen on taas helppo sujauttaa takaisin paikalleen. Pienestä muutoksestakin tulee kuitenkin jo mukavasti uutta ilmettä.

Raikasta kesäkuuta!

Kommentit (4)
 1. Kyllä on niin kauniit sävyt, että. Olen itsekin kotonamme yhdistellyt viime aikoina hentoa roosaa, erilaisia murrettuja vihreitä ja luonnonmateriaaleja. Tämä on minusta klassinen yhdistelmä, joten en usko vaihtavani näitä kovin helposti trendien mukaan. Ihanaa kesän alkua sinulle!

  1. Kiitos, tälläiset sävyt innostavat kyllä juuri nyt erityisen paljon. Kuulostaa aivan ihanalta tuo sinunkin palettisi, siihen tuskin hevin kyllästyy.

   Ihanaa kesäaikaa sinne myös!

 2. Kaikki DIY kiehtoo aina, niistä jaksaisi lukea vaikka kuinka paljon..pelkillä lakanoiden uusilla väreillä jo saa niin kivasti vaihtelua. Kiva kirjoitus❤️

  1. Kiitos, ihana kuulla! Täällä sormet vähän syyhyäisivätkin uusien diy:iden pariin, mutta just nyt tähän asuntoon ei tunnu tarkoituksenmukaiselta niitä tehdä. Mutta ehkäpä niitä on jossain vaiheessa taas luvassa 🙂 Ja uudenväriset lakanat on kyllä klassikkotemppu, joka toimii aina!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *