Favourites of the month – huhtikuu

Hei ja hyvää huhtikuista sunnuntai-iltaa! Viime päivät ja viikot ovat hurahtaneet ihan vauhdilla ohi. Olen puuhaillut kotona kaikenmoista, yhdestä viime aikoina työllistäneestä isosta remonttiprojektista kerron enemmän alkavalla viikolla. Kotiprojekteja pukkaa ja tästä johtuen somekanavissani on ollut aika hiljaista, mutta tällaista se välillä on. Täytyy kuitenkin sanoa, että niin paljon kuin nautinkin kotona puuhastelusta ja sisätilojen valmistumisesta, en meinaa malttaa odottaa pääseväni pian jo ulos – kevät on herättänyt piha- ja puutarhakuumeen henkiin ihan uusissa sfääreissä, ja on ihana nähdä mitä kaikkea pihalta putkahteleekaan esiin kevään edetessä. Niinpä tämän kuun suosikitkin nivoutuvat jo pitkälti ulkotiloihin.

Hay / Bergs Potter / Form & Refine via FDS / Artilleriet / String / Fiskars

Tällä hetkellä innostun etenkin seuraavista jutuista:

  • Teräksiset ja galvanoidut elementit. Hayn Palissade-sarja esimerkiksi on upea uudessa galvanoidussa versiossaan. Jos etsisin uusia pihakalusteita, olisivat nämä yksi erittäin potentiaalinen vaihtoehto.
  • Kulahtaneet saviruukut. Nämä viehättävät nyt ja aina, mutta ovat erityisen ajankohtaisia aina näin keväisin. Tykkään ihan hirmusti Bergs Potterin ruukkumalleista, ja olen tainnut nostaa ne useammankin kerran esille viime vuosien aikana. Näissä yksinkertaisuus ja nostalgia yhdistyvät kivasti samaan pakettiin.
  • Teräksen värinen String Outdoor-sarja. Tämä on tosi kiva ratkaisu ulkotilojen sisustukseen ja sopisi ihanasti vaikka uusien rivitalojen sisäänvedettyjen terassien seinustoille. Itse kasaisin tämän ihan täyteen yrttejä ja juuri noita kulahtaneita saviruukkuja, ah!
  • Teräs viehättää myös sisätiloissa. Form & Refinen Frisbee-pöytä innostaa kahden klassikon, tammen ja teräksen yhdistelmässään. Kaunis veistoksellinen jalka on juuri sopivan raffi ajattoman tammikannen parina.
  • Kauniit puutarhavälineet. Koska totuushan on kaikessa se, että mitä paremmat (ja kivammat) välineet, sen jouhevammin työ sujuu. Kauniit välineet on myös ilo jättää esille käytön jälkeen. Maria Korkeilan Fiskarsille suunnittelemat puutarhavaatteetkin vähän kiinnostaisivat loppuunkuluneiden piharytkyjen sijaan. Tuollainen hattu olisi ainakin ihan must!

kuva Skagerak

Joka kevät tapahtuu myös sama juttu – ajaudun tanskalaisen Skagerakin sivuille haaveilemaan ihanista ulkotiloista ja niitä täydentävistä kalusteista. Suunnitelmissani on rakentaa pihalle pieni kivipatio, ehkä jotain kuvan tyylistä tai sitten liuskekiviä. Tämän suunnittelen ympäröiväni joko pergolalla tai kuvan mukaisilla runsailla istutuksilla – toki tuollaisen kokonaisuuden kasvamiseen menee vuosia, mutta onneksi vanhan pihan ollessa kyseessä ei tarvitse aloittaa ihan nollasta.

Samoissa tunnelmissa kirjoittelin muuten myös Finnish Design Shopin verkkojulkaisu Design Storiesiin kuukauden suosikkejani – kasvi-innostusta ja ikivihreitä valintoja löytyy siis lisää täältä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *