Favourites of the month – helmikuu

Raikasta helmikuuta!

Tällä hetkellä koko sisustusmaailman katseet ovat kääntyneet parhaillaan käynnissä oleviin Tukholman kalustemessuihin. Tänä vuonna messut jäivät omalta kohdalta välistä, mutta somen välityksellä saa onneksi kattavan kuvan messujen annista ihan kotisohvaltakin käsin. Katsotaan innostunko kirjoittelemaan tarkemmin messutrendeistä ja uutuustuotteista tänne blogiin, mutta sivutaanpa aihetta nyt tuttuun kuun alun tapaan asioilla, jotka innostavat juuri nyt. Nimittäin löytyyhän näistä myös muutamia messuilla esiteltyjä uutuuksia ja esillä olevia trendejä:

Toteme / H&M Home / Artek / Arket / Skagerak / Adea

 

 • Kotimainen Adea julkaisi Tukholman messuilla nipun hienoja uutuuksia. Etenkin pidän selkeälinjaisesta, mutta pehmeästä Origami-sohvasta, jonka on suunnitellut Damian Williamson. Viime vuosina Adea on noussut tärkeimpien suomalaisten design-edelläkävijöiden joukkoon, ja käyttämiensä kansainvälisten huippumuotoilijoiden avulla kehittänyt tuotevalikoimaansa hienosti eteenpäin. Ihailen!
 • Myös Artek julkisti messujen aikaan muutaman uutuustuotteen. Ronan ja Erwan Bouroullecin suunnittelema Rope-tuoli on jännittävän uudenlainen tuulahdus Artekin valikoimiin. Veistoksellisen kaunis tuoli näyttäisi kivalta yksittäisenä pikkutuolina vaikkapa eteisessä tai kampauspöydän yhteydessä.
 • Mikäli somea on uskominen, ovat erilaiset kasarista muistuttavat kaaret messuilla se juttu. Tunnelmaa on helppo päästä kotonakin pienillä edullisilla ratkaisuilla. H&M Homen kaaripeili on simppeli, edullinen ja erittäin ajanmukainen tuote – näyttäisi hauskalta vaikkapa kylppärissä sen tavanomaisen kantikkaan tasopeilin sijaan.
 • Skagerakin yhteistyö japanilaisen keramiikan kanssa jatkuu, sillä merkki on hiljattain ottanut edustuksiinsa 1616 Arita Japan -merkin tuotteita. Rakastan yksinkertaista ja tyylipuhdasta keramiikkaa, ja mallisto onkin täynnä tosi kauniita yksittäisiä esineitä. Näyttäisipä astiakaappini vain ja ainoastaan tältä.
 • Kirkkaat väripilkahdukset tuntuvat nyt tosi freeseiltä. Jopa neonväritkin kiinnostavat. Tällainen shokkiväri näyttää ihanalta vaalean ja hillityn sisustuksen keskellä – ja tuo takuulla raikkaan keväistä tunnelmaa.
 • Vaatteissa puolestaan innostavat yksinkertaiset siluetit ja klassiset värit – kuten aina. Totemen keväässä on paljon ihania juttuja, sellaisia peruspilareita, jotka toimivat kaikissa tilanteissa. Vähemmän kertakäyttömuotia ja enemmän kestävää, kiitos.

Mistä te innostutte juuri nyt?

Kommentit (2)
 1. Nämä koosteet on kivoja!
  Tuo kirkkaankeltainen inspiroi muakin tällä hetkellä, itse asiassa tilasin juuri -50% hintaan Dries Van Notenin kirkkaankeltaisen neuleen!

  1. Kiva kuulla, itsekin tykkään tosi paljon tehdä tällaisia kollaaseja. Tekisin mieluusti näitä vaikka joka viikko, mutta täytyy hieman toppuutella 😀

   Ja kuulostaa täydellisestä, just joku ihana reippaanvärinen statement-neule olisi ihana kevääksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *