Blogit
Pihkala

FAVOURITES OF THE MONTH

Oi ihana toukokuu! Kuun alkajaisiksi saimme ihanat kelit, ja nyt kesä tuntuu olevan taas isoa askelta lähempänä. Kyllä aurinko vain tuo mukanaan niin paljon energiaa, kotijuttujakin jaksaa miettiä taas ihan eri lailla. Tässä kokoelma tuotteita ja juttuja, jotka inspiroivat juuri nyt:

mayfavs

kangas Baker / vaasi Marimekko / valaisin Flos / ruukku Artilleriet / peili Friends & Founders / tuoli Magis

 • Heleiden kesävärien ohella kiehtovat nyt tummat sävyt ja näiden tuoma tunnelma. Kollaasissa on juuri nyt kiinnostavaa hämyistä tuntua, varsinkin tuo tumma puuteriroosa on mustaan yhdistettynä aivan ihana. Kuka sanoo, etteivät tummat värit sopisi myös kesään?
 • Bakerin uuden kokoelman maalauksellinen kukkakuosi on ihan mieletön. Kangasta saa samettisena ja kesäkauteen kivasti sopivana pellavaisena versiona. Pari tällaista tyynyä sohvalle tai vaikka yksi kokonainen tällä verhoiltu nojatuolikin – ai että.
 • Sopivaa kontrastia sakkiin tuo Flosin teollisuushenkinen Parentesi-valaisin, joka on yksi monista valaisinsuosikeistani. Valaisin pingotetaan vaijerilla katon ja lattian välille, ja valaisinspotin korkeutta ja suuntaa voi vaihdella vapaasti. Tämä taipuukin tosi moneen tarpeeseen aina lukuvalosta tunnelmavalaistukseen.
 • Emile-ruukku on uusin pieni sisustushimotukseni. Koristeellinen reuna on kiva yksityiskohta ja haalea saviruukku toimii nyt vain aina. Kesäiset viherkasvit sopisivat tuohon ihan älyttömän hyvin.
 • Pyöreät peilit näyttävät edelleen tosi kivalta – tällainen on tulossa meidän kellariinkin. Tässä Friends & Foundersin versiossa peilin alaosassa on kaunis pieni metalliyksityiskohta.
 • Olen ihastellut Magiksen Officina-sarjaa, jonka tuotteet ovat muodoltaan kauniin siroja ja elegantteja. Sarjan tuoli olisi aika ihana moneenkin paikkaan, työtuoliksi tai olkkariin. Ihania tuoleja on kyllä aivan liikaa!

A collection of things that inspire me at the moment. Dark shades, romantic vibes and a hint of industrial shapes – a perfect palette for late spring.

Kommentit (5)

 1. Tiina

  Ihana tunnelma tosiaan noissa hämyisissä sävyissä 🙂 Kysynpä nyt sinulta tuosta Flosin valaisimesta, kun on jo pitkään mietityttänyt valaisimen kiinnitystapa.. täytyykö vaijeri jotenkin ruuvata kattoon kiinni? Ihailen tuota valaisinta, mutta ongelmana on ollut, että asuntoni kattoon ei saa tehdä reikiä. En ole mistään saanut selville, onko ruuvattava vai miten valaisin kiinnitetään..

  • Maija

   Vaijeri tulee koukulla kattoon kiinni, eli pienen koukun mentävän reiän se kyllä vaatii. Tämä siis pingotetaan katon ja latian välille, varsinainen sähköistys on lampun alaosassa.

 2. Emilia

  Voi miten ihana tuo ruukku onkaan! Itseeni on iskenyt jatkuva ruukkuhulluus. 😀 Esimerkiksi Samujin ruukut ovat mielestäni todella kauniita. Kävin heti tutkimaan tuota Artillerien nettikauppaa. Saakohan noita mistään Suomesta? Pikaisella googlauksella ei ainakaan löytynyt.

  • Maija

   Ei ole minunkaan silmiini tarttunut. Artilleriet taitaa toimittaa myös Suomeen, eli ehkä menee tilaushommiksi…

   Sama hulluus nostaa vähän päätään täälläkin, Samujilla on myös tosi ihania ruukkuja! 🙂

 3. OLOHUONE ILLANSUUSSA – Pihkala

  […] hetkikseksi lueskelemaan tai kahville. Fiilistelen toisinaan, kuinka upea tämä tuoli olisi vaikka edellisen postauksen kukkakankaalla tai jollain muulla päräyttävällä värillä – nykyinen vaalea verhoilukin […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *