Eteisen vintagepeili ja muut kumppanit

Takana on puuhakas viikonloppu kotona. Olen viimeistellyt keittiötä ja muutenkin fiksaillut paikkoja, laittanut silikonisaumoja, maalaillut ja siivoillut. Keittiö alkaa näyttää jo varsin hyvältä, tuolla kuvan taustalla se siintääkin. Alkuviikosta sähkömies tulee tekemään viimeiset sähkötyöt, ja minun pitäisi koota vielä liesituuletin paikoilleen. Sitten se onkin siinä, eli ihan pian pääsen kuvaamaan valmistunutta tilaa täällä blogissakin.

Tässä puolestaan muutamia kuvia eteisestä, josta ei vielä olekaan ollut blogissa tarkempaa juttua. Esittelen eteisen vielä paremmin sitten kun viimeisetkin remonttitarvikkeet ovat lähteneet tilasta, mutta nyt halusin näyttää teille eteisen peilini ja seinävalaisimen tämän vieressä. Tila ei ole mikään ihan helpoin kuvattava, ja tämän päivän kaltaisella aurinkoisellakin säällä aika hämärä, mutta tämän uhallakin nappasin nyt muutamat kuvat tilasta tänne.

Eteisessä oli valmiina paikka seinävalaisimelle, joten edellisestä kodistani peräisin oleva musta Flosin Foglio löysi näppärästi paikkansa tästä. Valaisin sijaitsee omaan makuuni vähän ylhäällä, mutta tilanne tasapainottui pienellä kollaasilla ja korkeaselkäisellä vanhalla wieniläistuolillani. Minulla on näitä tuoleja kaksin kappalein, toinen saa jäädä eteiseen ja toinen puolestaan menee keittiöön aamiaispöydän kaveriksi. Pitäisi maalata nämä jollain kivalla värillä, sillä tuolien maalipinta on vähän kulunut ja valkoinen on muutenkin vähän turhan valju sävy näissä tiloissa. Katsotaan mitä keksitään.

Valaisimen vieressä on vanha 60-lukulainen vintagepeili, se sopi eteiseen kuin nakutettu. Ulko-ovessa on samaa tiikkiä kuin peilin kehyksessä, ne yhdistyvätkin kauniisti toisiinsa. En saanut mahtumaan tähän kotiin juurikaan vanhoja vintagekalusteitani, mutta tällaisilla pienillä yksityiskohdilla voi tuoda kotiin vähän samaa kerroksellista tunnelmaa. Modernin sisustuksen keskelle on aina kiva tuoda vähän kontrastia.

Remontin yhteydessä koko asuntoon vaihdettiin Schneiderin Renova-sarjan sähkökalusteet*, ne täydentävät asunnon materiaalivalintoja ja sopivat hyvin 50-lukulaisen asunnon henkeen. En halunnut korostaa kytkimiä voimakkaasti, joten valitsin väriksi valkoisen, näin niiden ilme pysyy sopivan hillittynä. Kauniita kytkimiä ja pistorasioita ihailee joka päivä, ovat kuitenkin keskeisillä paikoilla kotia, kuten tämä eteisenkin katkaisija. Siispä on kiva, että kytkin on myös katseenkestävä ja yhteneväinen asunnon tyylin kanssa.

Eteinen sijaitsee käytännöllisesti keskellä asuntoa, tästä on käynti niin keittiöön, makuuhuoneeseen kuin olohuoneeseenkin. Näkymä olohuoneesta eteisen kautta makuuhuoneeseen ja päinvastoin onkin yksi lempinäkymiäni. Tästäkin syystä halusin maalata eteisen kokonaan valkoiseksi, näin tämä keskellä oleva tila tasapainottaa ja raikastaa makuuhuoneen, olohuoneen ja keittiön sävyjä. Niin paljon kuin väreistä pidänkin, on aina hyvä muistaa myös valkoisen raikastava vaikutus; ripaus valkoista päästää muut värit paremmin oikeuksiinsa.

Nyt on taas yksi vaiherikas viikko takana, keittiön ohella kotona on tapahtunut myös kylpyhuoneessa, ja suihkuseinäni on vihdoin asennettu paikoilleen. Tästä taidankin kirjoitella heti seuraavana. Mukavaa uutta viikkoa!


Here´s some photos of my hallway. The space is still a bit unfinished, but the vintage mirror and Foglio lamp from Flos make the room feel decorated and cosy.

*Renova-tuotteista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

Kommentit (4)
  1. Ihana!

    Tästä inspiroituneena taidan taipua meidänkin puutalon eteisen maslaamiseen valkoisella. Muuten talo onkin jo niin värikäs, että olin pitänyt värikkyyttä itsestäänselvänä valintana eteisessäkin…. Mutta että valkoinen 🙂

    1. Kiitos! Ja niin, kyllähän se valkoinen luo tilaa sitten niille kaikille muille upeille väreille ja päästää ne vielä paremmin oikeuksiinsa. Minusta aina kaikkialla, reippaissa ja värikkäissäkin kodeissa, tulisikin olla edes pieni ripaus valkoista. Se jotenkin raikastaa kaikki muut sävyt ja tuo niin sanotusti vähän happea kokonaisuuteen. Ja valkoisen keskelle voi sitten lisätä pienen ripauksen jotain väriä, joka linkittää eteisen muihin tiloihin. 🙂

  2. Hei, onko Renovoita kokemuksesi mukaan Turussa jossain liikkeessä hyvin nähtävillä (jos, niin missä? 🙂 ), vai oletko tilaillut netistä?

    1. Heippa! Minä olen tilaillut suoraan valmistajalta ja sähkömies on tuonut loput sähkötukusta, mutta muistelisin kyllä nähneeni näitä jossain liikeessä esilläkin. Olisikohan Bauhausissa…?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *