Blogit
Pihkala

ETEISEN KAAPPI

old cabinet, william morris
Vähän ennen joulua kannoimme sisään erään toivotun ja tarpeellisen huonekalun. Eteisen vaatesäilytys oli entuudestaan vähän huonoissa kantimissa, sillä minkäänlaista kiintokaappia ei eteiseen tullut. Sellainen ei olisi kunnolla mahtunut kapeaan L-malliseen eteiseen, eikä kiinteä kaapisto olisi välttämättä edes sopinut vanhan talon tunnelmaankaan. Niinpä päätimme hankkia eteiseen vanhan irrallisen kaapin, johon osa käytössä olevista takeista saataisiin piiloon, ja tätä ollaankin metsästetty koko syksy. Äitini avustuksella löysimme viimein sopivan (eli tarpeeksi kapean ja leveydeltään pienen) vanhan kaapin, ja sen avulla suuri osa eteisen kaaoksesta on nyt taltutettu.
Kaappi on vähän kinkkinen kuvattava, tumma kaappi tummassa eteisessä ei näin pimeään vuodenaikaan erotu valokuvissa edukseen. Mutta luonnossa tykkään kaapista kovasti! Se on tyyliltään ehkä vähän erilainen mitä alun perin ajattelin, mutta oikein viehättävä. Erityisesti pidän arviolta 30-lukulaisen kaapin helmikoristeista ja ovaaleista ovipaneeleista. Myös peili on tuossa ihan kätevä ominaisuus, sillä tämän myötä eteiseen ei enää muuta peiliä mahdu. Peili on joskus vaihdettu uuteen, ja voisikin olla kiva vaihtaa sen tilalle joskus fasettihiottu, vanhantyylinen peili. Mutta sillä ei ole kiirettä, hyvin näkee tälläkin.
Nyt aluksi emme myöskään lähteneet käsittelemään kaappia mitenkään. Tummanruskea lakkapinta on kuluneena ihan viehättävä, ja sopii ihan kohtalaisesti tapettiin ja muihin huonekaluihimmekin. Kaapissa on myös kauniit vanhat helat, joista harmittavasti yksi on vähän rikki. Jos joku on törmännyt vastaaviin heloihin, saa vinkata!
talonpoikaiskaappi
Mikä tärkeintä, kaappi tarjoaa mukavasti säilytystilaa. Toiselle puolelle menee mukavasti meidän (no okei, minun) takit henkarille, ja toiselle puolelle saa kaiken eteisen irtosälän kuten pipot, lapaset, huivit ja harvemmin käytössä olevat kengätkin. Näille tilaa on jopa ruhtinaallisesti.  
Tämän kaapin lisäksi meillä on eteisessä vanha seinänaulakko – ja siinä se tila sitten onkin. Ehkä minun makuuni tilassa on nyt jopa vähän liikaa vanhaa, taidankin seuraavaksi raahata tuohon jonkin kevyen modernin jakkaran vanhojen kalusteiden vastineeksi. Mutta pysyypähän nyt ainakin osa tavaroista piilossa.
Our ”new” old cabinet in the hallway. There is no space for built-in cabinets, and I think they are not the most suitable solution to an old house either. So this separate, old cabinet was a great find: it hides not only my coats but also the piles of gloves, scarves and beanies, and matches well with the wallpaper. But maybe I should add a hint of modern design next to it…?

Kommentit (14)

 1. Anonyymi

  Nuo kaappi ja naulakko ovat aivan täydellisen sopivia tapetin pariksi! Ihana tunnelma! Ja se jokin moderni tuoli tosi ripauksen skarppia tuohon tilaan, mutta kuitenkin samalla alleviivaisi tätä em. täydellistä liittoa! <3
  ~kk

  • maija

   Kiitos! Kyllähän vanhoissa kalusteissa on tunnelmaa. Mutta jotain modernia selkeästi halajaisin tuonne joukkoon keventämään tunnelmaa. Harmi, ettei eteisessä ole tilaa suuremmalle tuolille tai vaikka sivupöydälle. Mutta ehkä sitten joku moderni jakkara tai pelkkä mattokin ajaisi asian…

 2. Hannele Ruusukummusta

  Voi miten kaunis vanha kaappi…ja sopii tapettiin..:)

  • maija

   Se on kyllä kaunis! Ja väri sopii minustakin hyvin, onneksi näin, sillä hiomis- ja maalausurakka ei juuri nyt kauheasti kiinnostaisi… 😉

 3. Anonyymi

  Symppis kaappi. Laatikko peilin alla on erityisen kiva yksityiskohta.

  • maija

   On kyllä ihan symppis löytö! Tuo laatikko on aika kiva ja kätevä myös, sinne saa mukavasti säilöön vähemmän käytössä olevat jutut. Muutenkin hyllytilaa on kaapissa tosi runsaasti. Tankotilaa tietysti saisi olla enemmänkin, mutta parempi tämäkin kuin ei mitään…

 4. Blue Peony

  Aivan ihana kaappi!

  • maija

   On se kyllä nätti. Alun perin ajattelin tilaan sellaista peiliovellista talonpoikaiskaappia, mutta tämä on melkeinpä tyylikkäämpikin vaihtoehto… 🙂

 5. KATJA/ NEOVIA HOUSE

  Niin kaunis kaappi!

  • maija

   Juu, hyvin bongattu äidiltä. 🙂

 6. Anonyymi

  Hieno. Vanha rouva.
  Joku moderni valaisin ja jakkara tilaan kontrastiksi, jos sellaista kaipaat. Tai muutama moderni pienesine, matollakin on tietysti vaikutusta kokonaisuuteen.

  • maija

   On kyllä, oikein tuollainen charmantti elämää nähnyt vanha lady.

   Jotakin pientä kevennystä kyllä kaipaisin, vaikka vanhat kalusteet kauniita ovatkin. Harmi ettei tilaan mahdu mitään suurempaa elementtiä, Artekin jakkaran kokoinen istuin on ihan maksimi. Helpoiten tietysti tunnelmaa saisi kevennettyä modernilla matolla, jokin vaalea villamatto olisi kokonaisuudessa aika kaunis. Nykyinen räsymatto on vaan tällaisilla keleillä niin käytännöllinen, ettei siitä viitsisi luopua… Mutta katsotaan 🙂

 7. Maria

  Hei, löysin sun blogiin Avotakasta, ja lueskelen nyt vähän jälkijättöisesti. Jos vastailet vielä vanhempienkin tekstien kommentteihin niin kysyn, että oletko koskaan huomannut vanhoissa kaapeissa/laatikoissa mitään erikoista/ummehtunutta hajua, jota ei tunnu kalusteen ulkopuolella yhtään, mutta kalusteen sisällä kyllä? Itselläni on eteisessä vanha lipasto, mutta jouduin siirtämään vaatesäilytyksen muualle, kun laatikoston ihmeellinen haju tarttui vaatteisiin. Nyt siellä sitten säilyvät avaimet, heijastimet, kauriskoristeet, lasten askartelupaperit sun muut sellaiset, joihin haju ei tartu.

  • maija

   Hei, mukava kun löysit blogiini! Yritän kyllä seurailla vanhempienkin postausten kommentointia parhaani mukaan. Nyt kommentit menivät kuitenkin vähän sekaisin blogimuuton ansiosta, joten jotakin saattaa mennä ohi ja ihan kaikkia kommentteja ei ole välttämättä tänne uudelle alustalle siirtynytkään.

   Olen huomannut toisinaan saman, kyllä monessa vanhassa kalusteessa on sisällä sellainen vähän ummentunut haju. Niin tässä kaapissakin. Yleensä haju lähtee kyllä tuulettelemalla, tai ainakin hälvenee ajan mittaan – tai sitten hajuaisti tottuu. Tässäkin kaapissa sisusta pikkuisen tuoksahtaa, mutta laitoin vaatteiden sekaan pari laventelipussia. Ne auttavat asiaa, enkä ole huomannut hajun tarttuneen vaatteisiin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *