Ensitunnelmat Lontoosta

Terveiset Lontoosta! Lennähdimme tänne muutamaksi päiväksi synttäreitäni juhlimaan ja pientä kaupunkilomaa viettämään. Kohde valikoitui vähän summanmutikassa ja muutaman mutkan jälkeen, mutta näin parin päivän olon jälkeen olen valintaan oikein tyytyväinen. Kaupunki on valloittanut minut ja matkaseuralaiseni Annen ihan täysin, jänniä paikkoja ja kaikenlaista nähtävää koko kaupunki täynnä. Ainoa juttu, mikä ei ole ollut ihan kohdillaan on sää, mutta näinhän Brittein saarella taitaa olla usein tapana. Onneksi on paljon sisätiloja mihin poiketa lämmittelemään – ja loppujen lopuksihan kolea sää on vain pukeutumiskysymys.

Saavuimme kaupunkiin eilen ja aloittelimme loman pienellä shoppailukierroksella ydinkeskustan perinteisissä tavarataloissa. Illalla treffasimme suloisen Marian, joka esitteli meille yhden kaupungin kivoimmista ravintoloista. Vähän kauempana ydinkeskustasta sijaitsevaan paikkaan emme takuulla olisi löytäneet ilman paikallistuntemusta, mutta onneksi tuli käytyä – paikka oli visuaalisesti todella kiva ja ruoka älyttömän hyvää. Tämä päivä on kulunut puolestaan Shoreditchin kulmilla pyöriessä, joka on astetta edgympi ja trendikkäämpi hipster-alue itä-Lontoossa. Täällä oli taas ihan erilainen meininki muuhun Lontooseen verrattuna, ihan huikea paikka tämäkin!

Huomenissa suunnitelmissa olisi puolestaan vähän perinteisempiä menoja, kierrosta Thamesin rannoilla, ehkäpä vähän nähtävyyksiä ja klassinen kello viiden tee. Sekä varmasti vielä roppakaupalla kaupungilla haahuilua ja jännien paikkojen tutkimista. Täytyy kyllä sanoa, että Lontoo on yllättänyt todella positiivisesti, kaupunki on jotenkin tosi energinen, moderni ja täynnä mielenkiintoista tekemistä – ja älyttömän hyvää ruokaa. Tätä tuntui löytyvän varsinkin Shoreditchin suunnilla ihan joka kulmilta, täytyykin kasata tästä vielä kokonaan oma postauksensa. Sen verran iso läjä kuvia ja vinkkauksia tämän päivän reissulta nimittäin kasautui.

Mukavaa alkavaa viikkoa sinne Suomen kamaralle!


Greetings from London! I flew there for a long weekend trip and have been here a couple of days now. This is my first time in London and I have to say that the city has enchanted me totally – it´s so hip, energetic and full of interesting places to see. Today we were strolling around Shoreditch, very trendy and exciting area in east London. I have a loads of photos from there so I will write more about this area a bit later. Tomorrow we will head to the shores of the Thames and will participate on five o´clock tea – can´t wait this either.

Kommentit (2)
  1. Lontoo on aivan huippu. Aina. Kiitos Shoreditch -vinkistä.

    1. Olepa hyvä, kiva jos sait tuosta vinkkiä. Lontoo oli kyllä ihana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *