Kauden ensimmäiset kesäkukat

kesäkukat1.1-800

Piipahdin tänään puutarhamyymälässä hakemassa vähän kesäkukkia pihalle. Näillä näkymin vietetään juhannus pitkälti kotosalla, niinpä pihan keskeneräisyydestä huolimatta on kiva laittaa pihalle juhannukseksi vähän istutuksia ja nättiä somistetta. Tähän mennessähän siellä ei ole näkynyt piharemontista johtuen vielä ainuttakaan kesäkukkaa – eipähän ne tuossa myllerryksessä miltään olisi näyttäneetkään. Nytkin etupiha on vielä laatoittamatta ja sen istutukset tekemättä, ja tämä jää kyllä auttamatta juhannuksen jälkeiseen aikaan. Tämä ei estä kuitenkaan muutaman ruukun asettamista etupihalle. Onhan laattojen alustana toimiva kivituhka ihan siisti jo sellaisenaankin.

Meinasin taas kerran hullaantua myymälässä pahemman kerran, sillä niin paljon ihania ja erilaisia kasveja sieltä bongasin. Blogini pitkäaikaisemmat lukijat tietävätkin, että olen vannoutunut pelargonioiden ystävä, ja olen ostanut näitä ruukkuihin ainakin viimeisenä viitenä kesänä. Nytkin poimin kärryyni ensin muutaman pelakuun, mutta ne saivat kuitenkin väistyä. Niin nättejä kuin ovatkin, on ihan virkistävää istuttaa ulkoruukkuihin vaihteeksi jotain ihan muuta.

kesäkukat2-800 kesäkukat3-800 kesäkukat4-800 kesäkukat5-800

Ihastuin erityisesti eri muotoisiin lehtiin ja tummiin sävyihin, ja poimin mukaan suklaakosmoksen, viikunapuun, hurmesilkkiheinän ja tämän kaveriksi vielä muutaman muunkin ruohokasvin. Suklaakosmoksen tummat kukat sopivat minusta älyttömän hyvin meidän talon väreihin, ja yksinkertaiset heinät tuovat vähän kontrastia meidän romanttiseen vanhaan taloon. Viikunapuunkin ajattelin jättää ulos, mutta toin sen kuitenkin nyt sisälle yöksi – ehkä se on hyvä totuttaa ulkoilmaan pienin askelin…?

kesäkukat9-800kesäkukat6-800

Olimme unohtaneet muutaman ison ruukkumme talveksi ulos, ja jää oli tehnyt tehtävänsä. Niinpä kesän ostoslistalla on kasvien lisäksi myös parin uuden ruukun hankkiminen. Tämä etualalla oleva iso terrakottaruukku löytyi sekin Plantagenista, on minusta ihanan yksinkertainen ja sopivan kokoinen. Tällä kertaa en raaskinut ostaa useampia, mutta ehkä haen myöhemmin vielä toisenkin. Muut ruukut ovatkin meidän vanhoja, sopivat ihan kivasti uuden ruukun kaveriksi. Tykkään tuollaisista vähän eriparisista ruukkurykelmistä, joissa kuitenkin jonkinlainen punainen lanka sitoo rykelmän yhteen.

Nappasin mukaan myös kasvilannoitetta – nyt yritän skarpata ja lannoittaa kasvukauden ajan kaikki kasvit kerran viikossa. Saas nähdä, millainen vaikutus tällä on kasvien kasvuun ja kukintaan. Luulen, että moni kasvini piristyy tästä aika lailla, sillä aiemmin en ole pahemmin lannoitellut. Enkä oikein vaihtanut sisäkasveihin multiakaan… Ihan hölmöä, sillä tällaisella pienellä vaivalla saa todennäköisesti paljon parempia tuloksia ja nätimpiä kasveja.

kesäkukat8-800

Muutoin pihahommat eivät ole ehkä jatkuneet niin kovalla rytinällä kuin alkoivat, mutta ihan mukavaa edistystä on kuitenkin tapahtunut siirtonurmikon laiton jälkeenkin. Etupihalle ja takapihalle on pystytetty aitaa, kitketty pensaiden alusia ja siistitty yleisesti nurkkia. Lähiaikoina pitäisi tehdä vähän valuhommia talon toiselle sivustalle ja sitten ottaa projektiksi etupihan kivetys. Mutta tämä saa tosiaan odottaa juhannuksen jälkeiseen aikaan, sillä juhannus olisi tarkoitus ottaa rennosti ja nauttia uudesta nurmikosta sikäli mikäli ilmat vain sen suovat. Tämän suhteen taitaa näyttää kyllä nyt aika huonolta…


Today I visited a plant store and bought some summer flowers to our garden. Our garden project isn´t finished yet, but I thought it would be nice to plant some pretty flowers to the pots for next weekend´s Midsummer. I am a big fan of geraniums and have bought them every year since we have had an own garden, but this time I wanted something else. I think these modern, simple plants balance well our old house, and dark red is a great match with our exterior color. Sometimes it is so bracing to try something new.

Tallenna

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *