ENSIMMÄINEN KESÄPÄIVÄ

pihalla2-800pihalla1-800 pihalla3-800

Tänään oli vihdoin ensimmäinen kunnollinen kesäpäivä, tai siltä ainakin tuntui. Täällä etelässä aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lämpömittari kohosi reilusti parinkympin yläpuolelle – instafeedistä päätellen näin onnekkaasti ei käynyt ihan kaikkialla. Päivä kului pitkälti pihalla kaikenlaisissa puuhissa, ja sisällä käytiin vain kääntymässä. Vitsit, miten tällaisia kesäpäiviä onkaan ollut ikävä!

pihalla4-800 pihalla5-800 pihalla6-800

Ripustimme riippumaton paikalleen, sille löytyi ihan mukava paikka omenapuun ja vaahteran välissä. Muita pihakalusteita meillä ei juuri pihalla olekaan, eikä niitä viitsi laittaakaan paikoilleen ennen pihaprojektin alkua. Takapihalla ”nurmikon” saa leikata ruohonleikkurin sijaan siimalla ja muutenkin puitteet ovat vielä lievästi sanottuna boheemin oloiset, mutta mikäs tuossa loikoillessa. Riippumatto tuntui kyllä ihan yhtä mukavalta tällaisessakin ympäristössä.

pihalla7-800 pihalla8-800 pihalla9-800

Omenapuumme on alkanut kukkia ihan viime päivinä, ja hennon vaaleanpunaiset kukat hurmaavat nyt takapihalla. Ensimmäisenä kukkii puun alaosaan vartettu lajike vaaleanpunaisin kukin, valtapuun valkoiset kukat eivät ihan vielä ole täydessä loistossaan. Toivottavasti tämä tarkoittaa sitä, että saamme nauttia pihapuun kukinnasta kahden lajikkeen myötä vähän tavallista pidempään. Omenapuun kukat ovat ehkä ihaninta mitä tiedän, täytyy taittaa tuosta muutama oksa sisälle maljakkoonkin. Seuraavaksi saammekin ihailla syreenin kukintaa, sekin on käsillä ihan just nyt. Alkukesä on kyllä suloista aikaa.

pihalla10-800pihalla14-800pihalla12-800pihalla13-800

Myös grillikausi tuli korkattua tänään. Jynssäsin ensin grillin puhtaaksi päiväsydämellä, jonka jälkeen olikin ihana startata kesän grillailut. Tällä kertaa lautaselle päätyi ribsejä, sekalaisia vihanneksia ja paistettuja uusia perunoita, ovat suolattuina ja rapsakoina ihan taivaallisia. Kesän ruoanlaitto on kyllä ihanan iisiä; heität mukaan mitä vain tuoretta, niin aina tulee hyvää. Kesä on monessakin suhteeessa ihanan yksinkertaista aikaa.

pihalla11-800

Nyt on aika aloittaa taas uusi viikko – toukokuun viimeinen. Aika kuluu muutenkin nopeasti, mutta tässä vaiheessa vuotta se tuntuu suorastaan lentävän. Ensi viikolla toivotetaan kesäkuu tervetulleeksi, ehkäpä joku aloittaa jo kesälomankin vieton. Itse odottelen tämän suhteen aina heinäkuuhun asti, ja hyvä näin. Vielä on paljon hommaa tehtävänä ennen lomamoodiin heittäytymistä.

Ihanaa uutta viikkoa!


Today was a lovely, sunny day and I spent it mostly outdoors. We opened the barbeque season and hung the hammock to the backyard. Here´s a couple of shots from the day.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *