Ensimmäinen askel jouluun

Eletään marraskuun loppua, ja jouluiset tunnelmat ovat levinneet jo vahvasti joka puolelle. Oma elämäni on tällä hetkellä niin hektistä, että en ole sisäistänyt ajatusta joulusta vielä lainkaan, katsotaan asiaa uudemman kerran sitten joskus joulukuussa työkiireiden ja muiden hellitettyä. Tästä huolimatta olen kuitenkin jo pikkuisen silmäillyt someen levinneitä joulukuvia ja tämän vuoden joulutrendejä. Halusin nostaa esille nämä kuvat Artekin joulusta, sillä ne edustavat minusta kauniin hillittyä ja ihanan luonnollista joulutunnelmaa. Luulenpa, etten tämän vahvempaa joulufiilistä taida tänä vuonna taida kaivatakaan.

Tässä kuvassa on minusta ihanat materiaalit ja sävyt. Sinänsähän tässä ei ole mitään erityisen jouluista, vaan tämä kombo toimisi läpi koko talvikauden. Tunnelma syntyy muhkeista materiaaleista ja luonnollisuudesta, ja siinä on kaikki tarvittava. Itse olen aika huono hankkimaan selkeitä sesonkijuttuja, yritän mieluummin panostaa sellaisiin asioihin, joilla on käyttöä vähän laajemmaltikin ympäri vuotta. Aivan ihana tuo vaaleansininen sävy yhdistettynä keskiruskeaan puuhun ja luonnonvalkoiseen mattoon – juuri sellainen sopivan neutraali yhdistelmä, jossa on kuitenkin jotain talvista.

Yleisestikin tänä vuonna selkeänä joulutrendinä on luonnonläheisyys, mikä on minusta tosi virkistävää. Sellainen simppeli, maanläheinen ja lämmin joulutunnelma on nyt näkyvissä joka puolella, dramaattisuus ja vahvat tummanpuhuvat värit ovat ehkä vähän taka-alalla ja yksinkertaiset käsityöläishenkiset koristeet ovat keskeisessä osassa monen brändin jouluinspiskuvia. Itse vähän vierastan jouluun liittyvää kulutushysteriaa ja härdelliä, loppujen lopuksi tunnelma syntyy kuitenkin tosi pienistä asioista. Kynttilät, havut ja joulukukat ovat itselleni se olennaisin osa, ja muutenkin käsityöläishenkinen, perinteinen, yksinkertainen tunnelma innostaa. Uuden ostamisen sijaan mietin mieluummin, miten saisin hyödynnettyä kodin koristuksessa jotain jo olemassa olevia elementtejä tai vaikka luonnon antimia. Tämä on muutenkin hyvä ajatus tähän päivään: vietetäänhän tänään kulutusta kritisoivaa White Mondayta, joka on järjestetty tulevan Black Fridayn vastapainoksi.

Itse taidan aloittaa siis joulufiilistelyt melko myöhään ja maltillisesti, ja lisätä tunnelmaa kotiin pienin ripauksin. Paljon kynttilöitä mutta vain vähän joulukoristeita, reilusti pehmeitä materiaaleja ja luonnosta haalittuja oksia. Joko te olette aloittaneet jouluun valmistautumisen?


Here´s some simple, stylish and inspiring christmas mood pictures from Artek. Maybe this year my christmas will look like this: soft materials, simple forms, a lot of candles but only few christmas ornaments. Looks good, right?

kaikki kuvat/all pictures Artek

Kommentit (8)
 1. Hanna H / Arjen Karusellissa
  21.11.2017, 06:35

  Ihania kuvia Artekilta! Ja aikalailla samanlaisia ajatuksia kuin minulla. En pidä mistään överikoristellusta joulusta ja jouluvalmistelutkin alkaa meillä aina melko myöhään. Jouluiset kuvat somessa pitkin syksyä vähän ärsyttävätkin. Meillä on esikoisella syntymäpäivä joulukuun alkupuolella ja olen pyrkinyt että koti ei olisi vielä kovin jouluinen silloin kun hänen synttäreitään vietetään.

  1. Juuri näin. 🙂 Itse tykkään aloittaa jouluvalmistelut hiljalleen ja nauttia joulusta kunnolla sitten varsinaisina juhlapyhinä ja välipäivinä. Jos joulunvieton ja -fiilistelyn aloittaa jo tosi aikaisin, alkaa se helposti itse jouluna tulla jo vähän korvista ulos…

 2. Ihana fiilis näissä kuvissa! Matto näyttää hurjan kauniilta (ja pehmeältä), eihän sinulla sattuisi olemaan tietoa mikä matto kuvissa näkyy?

  Mukavaa viikkoa!

  1. NIin minustakin! Matosta ei minulla ole tarkempaa tietoa, mutta senkin luulisi kuuluvan Artekin valikoimiin. Helsingin myymälässähän on vinot pinot pitkänukkaisia paimentolais- ym. mattoja, kantsii kysäistä sieltä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *