Cézannea omassa olohuoneessa – Missing Masterpieces -näyttely tuo kadonneet teokset kaikkien nähtäville

Kaupallinen yhteistyö: Samsung

missing masterpieces samsung

Etenkin pitkäaikaisemmat seuraajani tietävätkin, kuinka Samsungin The Frame -televisio on jo useamman vuoden ajan ollut olennainen osa kotini sisustusta. Tähän valintaan olen ollut erittäin tyytyväinen, sillä televisio sulautuu todella kauniisti osaksi huonetiloja. Saan edelleen televisiosta paljon kysymyksiä ja usein sitä luullaan ihan pelkäksi tauluksikin. Enkä ihmettele – onhan se varsin kaukana siitä, miltä television on perinteisesti ajateltu näyttävän ja sulautuu saumattomasti osaksi kaikenlaisia koteja ja sisustuksia.

The Frame -televisio on tosiaan muotoiltu mahdollisimman taulumaiseksi ja sisustukselliseksi: televisioon voi ladata vaihdettavan taustakuvan Samsungin omasta taidegalleriasta ja sen eri väriset vaihdettavat kehykset ja siro taulumainen ulkonäkö korostavat entisestään television sisustuksellista ilmettä. Kun televisiota ei katsella, on se pelkän mustan ruudun sijaan sisustuselementti, jonka avulla taiteen voi tuoda osaksi kodin sisustusta – ja mikä parasta, kotona voi pitää esillä vaihtuvaa taidenäyttelyä ja valita esillä olevan taideteoksen muun sisustuksen, yksityiskohtien ja sesonkien mukaan. Näin minullakin on ollut tapana, muuttelen televiossa näkyvää kuvaa aina fiiliksen mukaan. Tällä tavoin saan kotiin aina vähän uudenlaista ilmettä ja pientä tervetullutta raikastusta.

samsung missing masterpieces

Nyt television tarjoama taidekokemus vahvistuu entisestään Samsungin Missing Masterpieces -näyttelyn myötä, joka tuo ikoniset, kadonneet taideteokset digitaalisesti osaksi olohuoneen sisustusta. Näyttely pitää sisällään 12 kadonnutta tai varastettua taideteosta, joita ei pääse näkemään missään muualla – osan teoksista pelätään jopa kadonneen lopullisesti. Nämä teokset ovat nyt ensimmäistä kertaa koottu yhteen kaikille katsottavaksi, ja näistä koostuva taidenäyttely on nähtävillä Samsungin The Frame -televisioiden Art Store -kaupassa tai verkossa nyt kolmen kuukauden ajan helmikuuhun asti. Uniikista arvotaiteesta pääsee siis nauttimaan kotisohvalta käsin helposti, yksinkertaisesti ja vieläpä ilmaiseksi. Ihan mahtava idea minusta!

samsung the frame televisio

Näyttely on tosiaan The Frame -käyttäjille ilmainen, ja löytyy vuoden 2018 ja tätä uudemmista The Frame -malleista. Olohuoneen televisioni on harmillisesti hieman vanhempaa mallia, niinpä sain kampanjan ajaksi testattavakseni hieman pienemmän 32″ The Frame -television. Tämä on ihan täydellinen koko yläkertaani ja sopii hyvin myös vaikkapa kakkostelevisioksi makuuhuoneeseen – siro malli ei pistä laisinkaan silmään nukkumatiloissakaan.

Juuri nyt olen erityisen viehättynyt värikkäistä ja intensiivisistä maalauksista, ja Paul Cézannen View of Auvers-sur-Oise tuntui heti sykähdyttävältä valinnalta. Maailmankuulu Cézanne tunnetaan taidehistorian mullistajana ja modernin taiteen isänä: 1800-luvulla elänyt taiteilija loi persoonallisen, perspektiä dramaattisesti vääristelevän maalaustyylin, joka on innoittanut monia myöhempien aikoijen taiteilijoita. Television raikkaat keltaiset irtokehykset sopivat täydellisesti maalauksen ja yläkerran sävyihin – kehysten valinnalla saakin hauskasti korostettua taideteosten tunnelmia ja muun sisustuksen värejä.

Tämän maalauksen varkaus Oxfordin Ashmoleam Museumista oli varsin elokuvamainen, sillä varkaat toteuttivat ryöstönsä millenium-juhlinnan keskellä vuonna 1999. He kiipesivät rakennuksen katolle, rikkoivat kattoikkunan ja laskeutuivat alas köysitikkailla. Varkaat onnistuivat suojelemaan itseään turvakameroilta käyttämällä savupommeja ja kannettavaa tuuletinta. Hälytykset käynnistyivät, mutta vartijat luulivat savun vuoksi hälytyksen aiheutuneen tulipalosta, minkä vuoksi he kutsuivat paikalle palokunnan tapahtumaan puuttumisen sijaan. Näin varkailla oli riittävästi aikaa paeta.

samsung the frame 32

Tämä tarina kuulostaa tosiaan ihan elokuvalta, mutta on täyttä totta. Tämän viimeiseksi Iso-Britanniassa nähdyn taideteoksen nykyinen olinpaikka on tuntematon, kuten muidenkin näyttelyn teosten. Juuri tästä idea kampanjan käynnistämiselle syntyikin: näin korvaamattomat taideteokset, joita ei välttämättä enää tulla livenä näkemään, voivat edelleen olla koettavissa hieman toisenlaisessa muodossa. Samalla The Framen kautta avautuu laajasti saatavilla oleva ikkuna taiteen maailmaan ja näihin uniikkeihin taideteoksiin.

Kadonneesta arvotaiteesta pääsee nauttimaan kotisohvalta käsin helposti, yksinkertaisesti ja vieläpä ilmaiseksi. Ihan mahtava idea minusta!

Tämä kuratoitu näyttely on minusta tosi kiva lisä muutenkin laajaan The Framen taideteostarjontaan. Tällaisissa ikonisissa taideteoksissa on aina oma pysäyttävä tunnelmansa, niiden kiehtovia muotoja, sommittelua ja värien käyttöä voisi ihastella loputtomiin. Taideklassikot tuovat myös kaunista kontrastia ja syvyyttä moderniin kotiin – ovatpa vanhat maalaukset tällä hetkellä jopa erityisen trendikkäitäkin sisustusvalintoja. Eli mikäli siellä on The Framen käyttäjiä tai sellaiseksi aikovia, kannattaa ehdottomasti tutustua myös näiden ajattomien teosten maailmaan.

Missing Masterpieces -näyttely on saatavilla ilmaiseksi kolmen kuukauden ajan (12. marraskuuta 2020 – 10. helmikuuta 2021) vuoden 2018 tai sitä uudemmilla The Frame -malleilla. Lisätietoja näyttelystä löytyy tämän linkin takaa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *