Blogit
Pihkala

BASKET

basket-tyyny1-800basket-tyyny7-800basket-tyyny3-800

Niinhän siinä kävi. Viikonloppuna oli pakko poiketa Marimekon liikkeessä ja hankkia uuden kevätmalliston Basket-tyyny kotiin. Iskin siihen silmäni muutama viikko sitten kuvatessani Marimekon kevätuutuuksia blogiini, ja niin vain tyyny jäi kummittelemaan pysyvästi mieleen – siispä ei auttanut muu kuin kipaista hakemaan tämä pieni kevätpiristys kotiin.

Tyyny sopii minusta erityisen hyvin Menun konjakinvärisen tuolin päälle, näissä molemmissa on jotain samaa yhteneväistä henkeä. Huomaan, että meidän olohuoneeseen on kulkeutunut aika paljon mustaa, ja haaveilen vain lisääväni sitä jalkavalaisimen muodossa. Jotenkin vain tuo väri skarppaa kivasti haaleita, liukuvia sävyjä ja tuo vähän jämäkkyyttä tilaan. Pienet kontrastit ovat aina paikallaan.

basket-tyyny4-800 basket-tyyny2-800 basket-tyyny8-800

Olen jo pitkään ollut murrettujen värien ja orgaanisten, vähän maalauksellistenkin kuosien pauloissa, ja olen sitä edelleenkin. Ne ovat ehdottomasti sitä ominta tyyliäni. Nyt on kuitenkin jännä huomata, kuinka raikkaalta geometrisuus taas vaihteeksi tuntuu. Eniten geometriset kuviot innostavat tällaisissa suhteellisen pienissä, yksinkertaisissa kuoseissa; yksi tällainen tyynykin on jo ihan mukava piriste tällaisessa haalean sameassa, pellavalla, hiekalla ja savunsinisellä kyllästetyssä sävymaailmassa.

Marimekon kevät (ja juuri Pariisissa esitelty syysmallistokin) huokuvat merkille tyypilliseen tapaan geometrisia, vahvoja kuvioita, mutta saas nähdä milloin näitä alkaa näkymään taas yleisesti enemmän. Veikkaan, että tähän menee vielä jonkin aikaa, mutta jossakin vaiheessa maanläheisten sävyjen väistyttyä ne varmasti tulevat takaisin vielä laajemmallakin rintamalla. Sillä kaikkihan tunnetusti kiertää ympyrää niin muodin kuin sisustuksenkin saralla.

basket-tyyny10-800 basket-tyyny9-800 basket-tyyny6-800

Viime aikoina sohvapöydän sisustuslehti on vaihtunut Mondoon, olen haaveillut kaikenlaisesta uudesta ja ihastellut upeita paikkoja, joita maailma on pullollaan. Joskus muutama vuosi sitten toivoin ääneen, että pääsisin tulevaisuudessa matkustamaan enemmän, näkemään maailmaa ja erilaisia paikkoja aina lomakohteista pikkukyliin ja suurkaupunkeihin. Ja nyt kun tarkemmin ajattelen, on tuo haave toteutunut. Ehkä vähän eri tavalla mitä alun perin ajattelin, mutta kuitenkin; muutaman vuoden sisällä on tullut nähtyä maailmaa enemmän kuin koko siihenastisen elämäni aikana. Eipä tämä yleisellä mittapuulla edelleenkään paljon ole, mutta huomattava petraantuminen entiseen yksi matka viidessä vuodessa – tyyliini. Uskon, että haaveiden sanominen ääneen kannattaa – tällöin sitä alkaa huomaamatta ajaa itseään kohti niiden toteutumista. Etsimään mahdollisuuksia ja keinoja, ja toisaalta antaa sopivasti sijaa myös sattumalle. Itse asiassa tälläkin hetkellä minulla on yksi kiva lyhykäinen reissu edessä, tarkkasilmäiset saattavat löytää siitä vihjeen näistä kuvista. Viihdyn  kotona vähän liiankin hyvin, pitäisikin repäistä vielä vähän useammin ja viedä itsensä toisinaan myös tuttujen ympyröiden ulkopuolelle. Yleensä koskaan se ei ole haitaksi, päinvastoin.

basket-tyyny5-800

Mutta palatakseni takaisin olohuoneeseen, sielläkin on juuri nyt ihana olla. Tykkään kovasti sen keventyneestä ilmeestä; sisalmatto toi ihan uuden tunnelman tilaan, ja koko talven sohvalla olleet ruskeat sävyt ovat raikastuneet pellavaan ja mustavalkoiseen. Tämän tilan suhteen ei juuri suurempia sisustustarpeita hetkeen ole; toki yksityiskohdissa on viilattavaa, mutta mitään kovin tähdellistä hankittavaa ei tämän huoneen suhteen ole mielessä.  Antaa siis tunnelman ja sisustuksen rakentua hiljalleen pala palalta ja sopivien yksilöiden sattua kohdalle.

Mutta näin yleisesti ottaen sisustushaaveita on toki keväälle monia, voisinkin kirjoitella lähiaikoina näistä vähän tarkemmin. Mielenkiinnolla kuulen myös teidän ajatuksianne; mitä sisustushaaveita teillä tälle keväälle löytyy?


New in: Basket cushion from Marimekko SS17 collection. I love the simple graphic pattern of it, it brings a nice twist to the linen/sand/misty grey shaded living room.

Kommentit (6)

 1. Idis & Interiööri

  Hyvältä näyttää !

  Minun täytyisi viimein löytää uusi matto meidän olohuoneeseen. Haastetta tuo koko, sillä monen kauniin maton isoinkin koko jää pieneksi. No, kyllä se jonain päivänä kävelee vastaan. Toinen sisustushaave liittyy lamppuun, kuinkas muutenkaan ? Mutta ensin lomaillaan! Sinun matkakohteen taisin arvata…

  • Maija

   Kiitos! 🙂 Matot osaavat olla välillä kyllä kinkkisiä valittavia, niillä kun on niin iso vaikutus kokonaisilmeeseen. Ja sitten on tosiaan tuo kokoasiakin vielä. Tällaisissa sisaltyyppisissä matoissa on se hyvä puoli, että näitä saa yleensä omien mittojen mukaan teetettyä… Esim. villamatoissa asia onkin sitten usein eri.

   Heh, ei tainnut olla vaikea arvata. 🙂 On jäänyt tuollainen matkamuisto edelliseltä reissulta pyörimään, jostain syystä tykkään siitä, vaikka vähän kliseinen kapistus onkin.

 2. Blue Peony

  Kiva ja ryhdikäs tuo Basket-kuosi! Minä haaveilen edelleen vanhoista kaapeista kirjoille, mutta nyt ovat sisustusrahat menneet lomamatkaan…

  • Maija

   Tuo Basket-kuosi on uusi lempparini! Haaveilen vähän astioistakin siinä kuosissa, tai ainakin lautasista…

   Mulla on vähän sama juttu sisustusrahojen kanssa, heh. Eli täytyy toppuutella haaveita… Joku vanha kaappi olisi kyllä ihana olkkarissa. Ehkä joskus hankin itsekin moisen nykyisen ikealaisen tilalle, jos joku oikein nätti sattuu vastaan…

 3. Minna

  Hei!
  Olen ajatellut hankkia sisalmaton, koska se kuulemma on hyvä koiraperheessä, mutta onko se kovin karhea varpaille? Ehkä olen nähnyt vain jotain rimpula sisalmattoja, jotka tuntuvat siltä, että jaloista vuotaa verta, jos matolle astuu ilman sukkia.
  Kiitos vastauksesta jo etukäteen ja oikein ihanaa kevättä!

  • Maija

   Hei! Sisaleita on olemassa kaikenlaisia; enemmän karheita ja vähän vähemmän karheita. Meidän matto on jossakin tässä välimaastossa, ei mikään superkarhea, mutta ei kuitenkaan ihan sileimmästäkään päästä. Minusta käytössä kuitenkin ihan mukava. 🙂 Yleensä mitä isompi struktuuri, sen karheampi matto. Tiheät sisalit ovat taas oikeinkin miellyttäviä, toki kovia mutta kuitenkin sileähköjä pinnaltaan.

   Sisal on kyllä tosi kiva materiaali, sopii moneen tilaan. Näissä on myös aika mukavasti valinnanvaraa, kun vertailua tekee eri laatujen välillä, löytää varmasti itselle sopivan mallin.

   Oikein mukavaa kevättä myös sinne!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *