Blogit
Pihkala

Avotakka Koti x Pihkala

Kaupallinen yhteistyö: Avotakka

Habitare-messut polkaistiin käyntiin tänään ammattilaispäivän myötä, ja moni onkin jo varmasti ehtinyt kurkistella messutunnelmia joko sosiaalisesta mediasta tai paikan päältä. Tänä vuonna olin myös itse tiiviisti mukana messuilla suunnittelemani osaston tiimoilta, ja viimeiset päivät ovatkin olleet täynnä melkoista messuhulinaa.

Avotakka viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlaansa ja merkkipäivän kunniaksi lehti on isosti esillä tämän vuoden Habitaressa sekä isolla osastollaan että messujen päämediakumppanina. Minä olen saanut ilon ja kunnian suunnitella Avotakan komean 130-neliöisen messuosaston, Avotakka Kodin. Projekti alkoi jo varhain keväällä ja matka tähän messuviikkoon on ollut pitkä, opettavainen ja erittäin mielenkiintoinen. Saimme kumppaneiksi kärkiyrityksiä, joiden tuotteiden ympärille osasto on ollut ilo suunnitella. Messuille pystytetty Avotakka Koti heijastelee lehden arvoja ja tyyliä: laadukkuutta, kestävyyttä, kerroksellisuutta ja kodinomaisuutta tämän hetken trendeillä maustettuna.  Nyt vuorossa on varmaankin blogihistoriani isoin kuvapläjäys osastosta. Pahoittelut raskaasta koosta ja hitaasta latautumisesta, mutta tällä kertaa en vain voinut rajoittaa kuvien määrää.

Olohuone

oh10-800

oh7-800 oh8-800 oh9-800 oh11-800 oh12-800 oh13-800 oh14-800 oh15-800 oh16-800 oh17-800

oh5-800 oh18-800 oh19-800 oh21-800

oh1-800 oh22-800

Olohuonetta hallitsee ruskehtavan vadelmanpunainen seinä, joka luo vahvan ilmeen koko osastolle. Kalustus koostuu moderneista skandikalusteista ja vintageklassikoista, ja ne ovat peräisin Sisustuksen Koodista ja Artek 2nd Cyclesta. Pitkälle seinälle rakennettiin iso Avotakka-kirjasto, ja huonetta maustaa Marimekon ihanan syyskokoelman tekstiilit ja pientuotteet. Sävykäs tummaksi petsattu tammi on Parla Floorin valikoimista.

Keittiö

keittiö11-800

keittiö2-800 keittiö3-800 keittiö4-800 keittiö5-800 keittiö6-800 keittiö7-800 keittiö9-800 keittiö10-800 keittiö12-800 keittiö14-800 keittiö15-800

Keittiö on minusta yksi osaston onnistuneimmista asioista. Sen toimitti kokonaisuudessaan Topi-Keittiöt. Oveksi valikoitui yksinkertainen upotetulla vetimellä varustettu Lato-ovi, ja huikea taso on vaaleaa graniittia, jossa on pieniä tummanpunaisia ja harmaita läikkiä. Ihan mieletön kivilaji! Keittiötä hallitsee pitkä avohylly, ja se taustaseinineen on maalattu olohuoneen seinän kanssa samalla punaisen sävyllä. Ruokaryhmä koostuu Aino Aallon rottinkituoleista ja Marimekon kattaustekstiileistä. Valaisimet ovat Artemiden valikoimista.

Makuuhuone

makkari1-800 makkari2-800 makkari3-800 makkari4-800 makkari7-800 makkari8-800 makkari9-800 makkari10-800 makkari11-800 makkari12-800 makkari14-800 makkkari6-800

Makuuhuoneen seinät maalattiin vaaleansiniseksi. Tämän lisäksi huoneesta voi bongata vihreän, munakoison, hiekan ja reippaamman sinisen sävyjä. Useista sävyistä huolimatta tunnelma on kuitenkin levollinen ja seesteinen. Sänky on Tempurin valikoimista, ja vuodevaatteet niin ikään Tempurin myymää Lexingtonia. Ihanan muhkea Beni Ouarain matto on Seprin valikoimista – tästä kannattaa muuten kysellä messutarjousta. Kiinteällä hyllyllä seisoo lajitelma tauluja ja Samsungin hieno Serif TV. Yövalaisimet ovat Artemiden ja Menun, yöpöydät Asplundin ja Muuton.

Vaatehuone

vaatehuone1-800 vaatehuone3-800 vaatehuone4-800 vaatehuone5-800

Pikkuinen vaatehuone somistettiin Marimekon syyskokoelman vaatteilla ja asusteilla, diy-säilytyssysteemillä ja Magiksen laatikostolla. Tällaiset säilytyshyllyt on helppo toteuttaa itse puusta ja maalata mieleiseksi, näin saa mittoihin ja sävyihin täydellisesti sopivan hyllykön. Makuuhuoneen sininen seinäsävy sai täällä kaverikseen burgundinpunaisia sävyjä, Marimekon tuotteet istuvat kivasti tähän värikomboon.

Kylpyhuone

kylppäri1-800 kylppäri2-800 kylppäri3-800 kylppäri4-800 kylppäri5-800 kylppäri6-800 kylppäri7-800

Kylpyhuonetta hallitsee Pukkilan huima lemmikinsininen Metro-laatta, joka on ladottu vaihteeksi pystytiililadontaan. Kaverikseen se sai Pukkilan ison hiekanvärisen Blackboard-lattialaatan ja Topi-Keittiöiden allaskalusteen. Musta suihku ja hana ovat Tapwellin, somisteet Marimekko ja Granit. Sulavalinjainen, Philippe Starckin suunnittelema amme on LVI Juhani Niemen valikoimista.

makkari5-800

AVOTAKKA-KOTI

osasto 6n48

HABITARE-MESSUILLA 13.-17.9.2018

pääyhteistyökumppanit:

MARIMEKKO

PARLA FLOOR

PUKKILA

TEMPUR

TOPI-KEITTIÖT

lisäksi mukana:

SISUSTUKSEN KOODI

ARTEK 2ND CYCLE

GRANIT

TAPWELL

LVI JUHANI NIEMI

SAMSUNG

ONNEA 50-VUOTIAALLE AVOTAKALLE!


This year Avotakka, the oldest and most liked interior magazine in Finland, turns 50 years. Due to their anniversary the magazine is strongly represented at current Habitare furniture fair, and I had the honor to design a big stand of 130 sq metres called ”Avotakka Home”. The project has been huge and now I have a pleasure to show the final result, here´s a massive package of photos of the stand.

Habitare fair started today and ends on Sunday the 17th of September. Warmly welcome!

Tallenna

Kommentit (23)

 1. SallaH

  Todella huikea kokonaisuus! Ajankohtainen, klassinen, ehyt, yllätyksellinenkin. Aivan ihana!

  • Maija

   Kiitos Salla! Ihana kuulla, että tykkäsit. 🙂

 2. Lanttuleikkuri

  Juoksin suoraan töistä tänään Habitareen ja olin siellä vain vikat 2 h. Vasta matkalla tajusin en tiedä missä olet, joten jäi moikkaamiset välit.
  Kävin täällä n klo 19, osasto oli yhtä lukuunottamatta tyhjä. Mutta osasto on tosi kaunis.
  Hieno työtä, tietenkin !
  Harmi kun en bongannut tauluja, niistä olisin tunnistanut.

  • Maija

   No voi harmi, ettei törmätty. Väki oli selkeästi keskiviikkona liikkeellä aamupäivä-keskipäiväpainotteisesti, iltaa kohden halli alkoi tyhjetä ja itsekin hipsin hotellille niillä main pitkän päivän uuvuttamana. Mutta mukava kuulla, että pidit osastosta! 🙂

 3. Eeva Kannisto

  Heippa, aivan ihana tämä avotakka koti. Voisitko kertoa mistä niitä Aino Aallon koripunos tuoleja saa?

  • Maija

   Mukava kuulla, kiitos! Näitä tuoleja voi tiedustella Artek 2nd Cyclesta.

 4. Pirpu

  Huh miten upea kokonaisuus! Hienosti olet käyttänyt värejä; messuosastoilla saakin revitellä väreillä. Kiva tuo tiililadonta vaihteeksi pystyynladottuna.

  • Maija

   Kiitos! Minustakin messuosastolla saa (jos ei jopa pidäkin) revitellä väreillä ja erilaisilla yhdistelmillä. Tarkoitus on kuitenkin esitellä uusia ideoita ja sellaisia yhdistelmiä, joita ei välttämättä yleisö tulisi heti itse ajatelleeksi. Siispä en halunnut mennä osaston kanssa ihan helpoimman kautta, vaikka toki tässäkin on mukana seesteisyyttä ja helppoja neutraaleja värejä.

   Tuo Pukkilan klassinen fasettihiottu Metro-laatta on kyllä huikea, tähän sarjaan on tullut tänä syksynä ihania reippaita uusia värejä.

 5. Petra

  Upea, tunnelmallinen sisustus, erityisesti ihastelin värien käyttöä. Seinän väri olohuoneessa pitkän kirjahyllyn puolella jäi erityisesti mieleeni. Olisitko voinut kertoa maalin värikoodin? Kiitos.

  • Muuttuava kotini Päivi S

   Upean näköistä ja ihanaa värien käyttöä, voisin muuttaa tuonne osastoon :), olet taitava!!!
   Kiiruna tyynyn hankinki jo kotia ja kiva piristys tuli pienellä vaivalla olohuoneeseen. Harmi kun ite en päässyt Habitareen, mutta kiitos kovasti että jaoit meille näitä upeita kuvia <3

  • Maija

   Onpa mukava kuulla, kiitos Päivi! 🙂

   Tuo Kiiruna-tyyny on muuten aivan ihana (kuten Marimekon syksy ylipäänsäkin). Ihastuin koko mallistoon ihan toden teolla, niin huikeita värejä ja kuoseja.

  • Maija

   Kiitos Petra! Pitkä kirjahylly ja sen takainen seinä on maalattu Tikkurilan sävyllä V487. Taidanpa tehdä osaston sävyistä vielä oman postauksen, sen verran kysyttyjä ovat olleet. 🙂

 6. Carin

  Kiva! Osaatko sanoa, mistä tuo keittiön pitkä kannakkeeton avohylly on hankittu?

  • Maija

   Tuo pitkä avohylly tuli Topi-Keittiöiden kautta muun keittiön myötä.

 7. Poimintoja Habitare-messuilta – Pihkala

  […] kotiin ja arkitöiden pariin. Vaikka oma aikani messuilla kului melko tiiviisti suunnittelemani Avotakka Kodin parissa, ehdin silti toki kiertää kattavasti muuallakin. Omiksi suosikeiksini valikoitui […]

 8. Mikä värien ilotulitus! – Laura R

  […] Rasila, joka pitää näillä Meilläkotona -sivuilla Pihkala-blogia sai kunnian suunnitella Habitareen Avotakka 50 v juhlakodin. Ja tämä koti on todella kaunis […]

 9. Carita

  Todella kaunista ja kattava postaus, palaan aina uudestaan näihin kuviin ja saan inspiraatioita. Olet yhdistänyt hienosti materiaaleja ja värejä, joita ei ihan helposti maallikko osaisi tehdä ja valita. Nämä valintasi, kuitenkin virkistävällä tavalla herättävät uuden äärelle. Kiitos.

  • Maija

   Kiitos ihanasta palautteesta, mukava kuulla, että tykkäsit! 🙂

   Halusin nimenomaan tuoda osastolle erilaisia yllättäviäkin värejä ja niiden yhdistelmiä, sillä minusta messuosastojen mielenkiinto tuleekin mietittyjen yksityiskohtien ohella pitkälti juuri tällaisista asioista: millaisia värejä osastolle on valittu, kuinka värejä ja materiaaleja yhdistellään ja miten tätä kautta voi tarjota yleisölle jotakin uutta. Hienojen yhteistyökumppaniemme tuotteita oli ilo sovittaa ja yhdistellä tähän ajatukseen. Toisiaan täydentävien kumppaniemme myötä saimme myös mukavasti esille kerroksellisuutta ja aitoutta, joka on tärkeä osa niin Avotakan kuin omaakin sisustusfilosofiaa.

 10. Sarp

  Ihana koti kokonaisuus.
  Kiitos inspiraatiosta.
  Näihin kuviin aina vaan palaan.

  • Maija

   Ihana kuulla, kiitos itsellesi.

 11. Eve

  Upeasta kokonaisuudesta jäi mieleen kirjahyllyyn lehtipinon päälle sijoitettu pöytävalaisin, jossa on valkoinen pallonmuotoinen kupu messinkisen jalan päällä. Minkä valmistajan se on ja mistä sitä voisi tiedustella?

  • Maija

   Tämä on Artemiden valaisin, ja sitä voi tiedustella meiltä Sisustuksen Koodista. Hinta oli muistaakseni 300 euroa – laita Koodiin mailia, jos olet kiinnostunut. 🙂

  • Eve

   Kiitos tiedosta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *