Aurinkoinen sunnuntai ja matoton ruokasali

ruokasali1-800

Tänään lokakuu antoi parastaan ja koti kylpi ihanassa auringonvalossa. Sateessakin on puolensa, mutta tiedätte tunteen, kun sitä jatkuu toista viikkoa putkeen – aurinko otettiin siis tänään erityisellä ilolla vastaan. Viikonlopun aikana ollaan tehty kotona paljon pieniä remppajuttuja, tarkoituksena olisi fiksata kaikki pienet hoitamatta jääneet jutut vihdoin kuntoon. Kuitenkin aikaa jäi myös ihanasta ilmasta nauttimiseen. Se on hyvä, sillä minulla on kutina, että tällaiset ilmat eivät tule enää kovin montaa kertaa tänä vuonna toistumaan.

ruokasali2-800 ruokasali3-800 ruokasali4-800 ruokasali5-800

Nappasin ruokasalista vaihteeksi maton kokonaan pois, ja matoton tila tuntuu minusta nyt ihanan ilmavalta. Ihan hyvä välillä tasoittaa maton alta tummemmaksi jäänyttä puulattiaa, valo on nimittäin tehnyt jo vuodenkin aikana tehtävänsä. Lattian sävyero ei kuitenkaan ole suuri ja se tasoittuu varmasti jo lyhyessäkin ajassa. Yleisesti pidän myös enemmän siitä, että ruokapöydän alla ei ole mattoa, usein ruokaryhmä näyttää kevyemmältä näin. Meidän ruokasaliin matto toki sopii hyvin, sillä tilassa ei ole juuri muita huonekaluja ja matto kokoaa näin keskellä olevan ryhmän mukavasti yhteen. Mutta nyt nautin tästä ilmavuudesta – maton saa kyllä helposti takaisin, kun kaipaa taas puetumpaa fiilistä.

ruokasali6-800 ruokasali7-800

ruokasali8-800 ruokasali9-800 ruokasali10-800

Pöydällä on viikonlopun kukkasia, tai paremminkin oksia. Juuri nyt innostaa tuollaiset vihreät oksat ja syvät punaisen sävyt. Bongasinpa kaupoista ensimmäiset joulukukatkin – tähän en kyllä ole vielä ollenkaan valmis. Olen enemmänkin sitä koulukuntaa, joka alkaa ajattelemaan joulua joskus ensimmäisen adventin ja Lucian päivän tienoilla, ehkä muutamaa viikkoa ennen aattoa. Vuosi vuodelta joulu tuntuu jotenkin yhä raskaammalta ja väsyttämmältä ajatukselta – onko se se kaupallisuus vai joulun ympärille rakennettu hässäkkä, en tiedä. Mutta yleensä kyllä ajatus kääntyy viimeistään siinä vaiheessa, kun joulu on konkreettisesti lähellä, sillä onhan siinä aina oma tunnelmansa.

Onneksi tätä ei tarvitse vielä ajatella, vaan edessä on vielä kosolti syksyä, josta näyttää tulevan varsin kiireinen ja mielenkiintoinen – ja toivon mukaan aurinkoinen ja leutokin.

Energistä uutta viikkoa!


Lovely sunlight and some sunday pictures from our dining room. I took our rug away for a change, I think the space is much more airy and light now. Have a happy new week!

Kommentit (2)
  1. Teillä on kaunis, tunnelmallinen koti! Minä myös otan välillä mattoa pois ja sitten taas intoudun joku päivä tuomaan sen takaisin. Kummallista, miten oma fiilis vaihtelee. Täälläkin on juuri nyt matoton kausi menossa :). Lisää aurinkoisia päiviä sinne!

    1. Kiitos! Mattojen vaihtelu on kyllä yksi helpoimpia kikkoja piristää sisustusta. Ja jännä, miten tässä fiilis meneekin aina niin kausittain, välillä kiehtoo runsaus ja sitten taas toisinaan tällainen ilmavuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *