AULASSA

Eteistunnelmista siirrytään meidän yläkerran aulaan. Tässä toinen tila, joka ei ole saanut kauheasti palstatilaa täällä blogissa – tämä lähinnä siitä syystä, ettei kalustus ole siellä oikein edennyt suuntaan tai toiseen. Kovin kummoisia sisustussuunnitelmia ei minulla aulan varalle kyllä olekaan; läpikulkutila saa pysyä ilmavana ja melko tyhjänä jatkossakin. Jokin kaunis nojatuoli tai hieno itämainen matto riittää tuohon ihan mainiosti. Aluksi ajattelin järjestäväni tilaan pienen työpisteen itselleni, mutta istun paljon mieluummin läppäri sylissä alhaalla kuin eristäydyn itsekseni tuonne ylös. Tämä ajatus saa siis vielä toistaiseksi jäädä optioksi tulevaisuuteen.
Tällä hetkellä aulaan on eksynyt muutamia ylijäämäkalusteita, kuten vanha puinen senkki, joka ei lopulta löytänyt sopivaa paikkaa meidän alakerrasta. Senkin päälläkin on vähän sekalaista tavaraa, Pariisin katoista nappaamani kuva ja valaisin, jonka aion siirtää olkkariin sopivan kaapin hankkimisen myötä. Myös vanhassa olohuoneessa olleen paksun villamaton ja Hayn tuolin voi bongata yläkerrasta, näiden lopullista sijoituspaikkaa mietin vielä.
Aulastakin löytyy Flosin seinävalaisin, joka on ollut kovassa käytössä jo alusta asti. Himmennettävästä Pochette-seinävalaisimesta tulee kauniin pehmeä ylöspäinsuuntautuva valo, jota on mukava pitää päällä varsinkin iltaisin. Itse asiassa aulasta puuttuu kattovalaisimet vielä ihan tyystin, joten tällä hetkellä ollaan valaistuksen suhteen tuon varassa. Ihmeen hyvin ollaan pärjätty pelkällä seinävalaisimellakin, Flosin valaisimista löytyy kyllä tarvittaessa jytyä. Mutta kyllähän kai pian pitäisi miettiä myös kattovalaisinasiat tämän tilan osalta kuntoon…
Tuo Muuton Cosy-valaisin on ollut tosi monikäyttöinen hankinta, se on kulkenut mukana jo monen monituista vuotta. Toisinaan se on ollut jemmassa varaston puolella, mutta joka kerta se on kiva kaivaa paketista esille. Valaisin on tarpeeksi anonyymi, joten se sopii lähes tilaan kuin tilaan. Valkoisesta lasisesta kuvusta lähtee kaunis pehmeä valo, ja himmentimellä tunnelmaa saa säädettyä suuntaan jos toiseen. 
Kaikenlaisessa valaistuksessa himmennys on minusta tosi tärkeässä osassa, sillä saa niin helposti muunneltua valaistusta tarpeen mukaan. Meilläkin suurin osa valaistuksesta on himmennettävissä, tästä emme halunneet joustaa. Ja nyt käytön myötä huomaa, että päätös on ollut todellakin oikea. Voisin tehdä valaistusratkaisuistamme ja automaatioasioista jossakin vaiheessa vielä ihan oman postauksenkin, tästä nimittäin riittää kerrottavaa. Aihetta olen aiemmin sivunnut tässä postauksessa, kannattaa kurkata jos sähköasiat ovat ajankohtaista.
Alakerran sisustus on luonnollisesti priorisoitu ykkössijalle, mutta nyt alkuvuodesta olisi tarkoitus saada myös yläkertaa vähän valmiimmaksi. Suurin savotta on tuossa taustalla häämöttävässä vieras/työhuoneessa, mutta kyllähän aulaakin olisi mukava saada vähän eteenpäin. Ehkä jokin vanha nojatuoli jollain kreisillä kankaalla verhoiltuna (vaikkapa tuo tuolilla oleva Svenskt Tennin tyynykangas olisi ihana!) tai sitten näyttävä, paksu matto. Eipä tuo tila oikeastaan muuta tällä hetkellä tarvitsekaan.

Some pictures from our hallway in upstairs. The decoration is still unfinished, I have carried all the leftovers from downstairs there. 😉 But the space should stay open and airy, maybe just one fancy chair or a statement rug is enough to it.
Kommentit (7)
 1. Meillä ei himmennyksiä hoksattu remontin yhteydessä laittaa. Harmittaa kyllä kovasti. Kattovalaisimia tulee sen vuoksi käytettyä todella vähän. Mikäs tuo ihana matto on?

  Kielo

  1. Usein himmenninrullan saa asennettua tavallisen valokatkaisijan tilalle, se ei ole edes iso homma. Kannattaa siis ehdottomasti selvittää asia. 🙂

   Tuo matto on Hay Peas-villamatto. Tämä väri ei ole enää tuotannossa, mutta paria muuta sävyä löytyy vielä.

 2. Ehdottomasti postausta valaisimista ja himmennyksestä – joka on se "the" juttu ihan kohta! Itsellä menossa uusiksi uuden kodin valaistus, ja kattovalaisimet puuttuvat täälläkin… 🙂
  Talvista tammikuuta,
  Tuulia

  1. Kiva että aiheelle löytyy kiinnostusta, täytyy ehdottomasti laittaa se postauslistalle. Nyt vain tuntuu olevan niin paljon aiheita, mutta niin vähän aikaa niitä toteuttaa ja varsinkin ottaa valokuvia. 🙂 Mutta valoisampia päiviä kohti ollaan jo menossa, jes!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *