Astetta syksyisempi olohuone

Mukavaa sunnuntai-iltaa! Viikonloppu on kulunut reissatessa ja kahden reippaan pikkuisen ensimmäisillä syntymäpäivillä. Tänään oli kuitenkin vuorossa kotipäivä ja innostuin laittelemaan olohuonetta hieman syksyisemmäksi. Vaihdoin olohuoneessa aiemmin olleen kesäisen juuttimaton varastosta kaivamaani harmaaseen Tiscan villamattoon* ja vaihtelin hieman sohvatyynyjä. Nyt olohuone on taas raikkaan erilainen ja astetta rauhallisempi – syystunnelmointi saa nyt alkaa.

Pidän paljon tästä Tiscan matosta, jonka sain vuosia sitten yritykseltä Transylvaniaan suuntautuneen pressimatkan ja tehdasvierailun yhteydessä. Maton pinta on todella pehmeä ja miellyttävä, eikä se nukkaa yhtään. Maton harmaa värikin on kauniin rauhoittava, ja sopii yllättävänkin kivasti yhteen myös olohuoneen hiekanväristen seinien kanssa. Kooltaan 200×300 cm matto on kyllä tähän tilaan liian iso, mutta en nyt jaksa välittää tästä sen suuremmin; ainakin nyt hetkeksi oli kiva saada vaihtelua olohuoneeseen tämän maton myötä. Ei se sisustaminen ole niin vakavaa, eikä kaiken tarvitse aina olla täydellistä!

Olohuonetta piristää myös kaunis kukkakimppu, jonka sain kiitoksena Mehiläiseltä taannoisesta keskusteluillasta. Jos hankin itse kukkia, ostan useimmiten vain oksan tai pari, niinpä tuollainen näyttävä runsas kimppu näyttää vaihteeksi ihan mielettömän ihanalta. Halusin kokeilla sen kanssa vähän epätavanomaista asettelua ja iskin kimpun Artekin Riihitie-ruukkuuni* – se toimii ihan hauskasti myös maljakkona. Olen tykästynyt tällaisiin mataliin, runsaisiin ja rentoihin kukka-asetelmiin, koko kimppu on tällaisen asettelun myötä taas vähän eri näköinen. Kannattaakin ennakkoluulottomasti kokeilla kukkien kanssa kaikenlaisia vateja ja kulhoja, joita kotoa löytyy, niiden avulla saa vähän uutta ilmettä asetelmiin.

Sohvalle päätyi ehkäpä kaikkien aikojen suosikkityynyni – tuo tummansininen, hapsullinen Linumin samettityyny nimittäin. Tämäkin on jo vanha, mutta tuntuu tästä huolimatta aina yhtä freesiltä ja sopii kaikenlaisiin kokonaisuuksiin. On vain niitä tiettyjä suosikkeja, jotka palaavat käyttöön vuosi toisensa jälkeen, tämä on yksi niistä. En tiedä mikä tässä simppelissä tyynyssä lopulta edes oikein kiehtoo; ehkä se on vähän epätavallinen pieni ja pitkulainen koko, pehmeä mutta vahva tummansininen sävy tai nuo kulmissa olevat hapsut, jotka luovat yksinkertaiseen samettityynyyn vähän boho-henkisyyttä. Tiedä häntä, suosikit on suosikkeja joskus selittämättömistäkin syistä – onko teillä sama juttu?

Ihanaa uutta viikkoa!

*tuote saatu osana yhteistyötä/näkyvyyttä vastaan

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *