Asioita joista pidän

Somessa kiertää parhaillaan Asioita, joista pidän -haaste. Haasteessa ei saa kuvata ihmisiä, ei eläimiä – vain nimensä mukaan mieluisia asioita. Ajattelin laajentaa haastetta tänne blogimaailmankin puolelle, nappaa se tästä myös itsellesi!

Asioita, joista pidän…

Puhtaat lakanat – klassikko, joka ei petä. Sänkyni näen mieluiten raikkaana ja valkoisena, mutta toisinaan myös erilaiset (vahvatkin) sävyt innostavat.

Iso ja muhkea peitto, johon on ihana kääriytyä. Tällä hetkellä minulla on käytössä tuplaleveä peitto ja se ei ole tippaakaan liian suuri.

Maitoon tehty kaurapuuro mustikoilla – olen puuronaisia, ehdottomasti.

Pehmeät ja laadukkaat villapaidat – sellaiset jotka eivät ritise, nukkaannu tai tunnu epämiellyttäviltä päällä. Laadukas villapaita on tuote, joka palvelee vuosia, siksi yritän välttää edulliset ja keinokuituiset versiot ja panostaa luonnonmateriaaleihin. Nyt innostaa lyhyt, laatikkomainen ja isonappinen neuletakki – kuvan neuleen löysin viime Helsingin-reissultani & Other Stories -liikkeestä, jossa oli juuri nyt paljon tämän tyyppisiä neuleita eri väreissä ja malleissa.

Pitkät unet ja hidas aamiainen. Kokeilin tehdä viime viikonloppuna french toasteja (jotka olivat käytännössä hyvin lähellä köyhiä ritareita) ja ihastuin – jatkossa tämä herkku taitaa kuulua kiinteästi viikonloppuaamuihini.

Aurinkoiset syyspäivät, ruska ja lempeät ilmat – syksyssäkin on puolensa.

Koiranpennut, kaiken kokoisina, muotoisina ja värisinä. Saatan kulkea toisinaan kaupungilla ajatuksissani ja laput silmillä, mutta vastaantulevat koirat – ja varsinkin pennut – huomaan aina.

Aikaiset aamut. Valitettavasti olen tolkuttoman aamu-uninen ja vain haaveilen herääväni vapaasta tahdostani kukonlaulun aikaan. Aamuissa on kuitenkin oma hieno tunnelmansa, josta mielelläni nauttisin useammin.

Sören Lundin sohvani – tähän mennessä ei ole tullut vastaan sohvaa, joka olisi yhtä mukava: sopivan pehmeä, mutta silti napakka ja tukeva, ja malliltaan tarpeeksi anonyymi ja klassinen.

Lämpö. Aloitin tänä syksynä uuden harrastuksen, hot joogan. Olen aina pitänyt joogasta, mutta 38-asteisessa huoneessa tehty harjoitus on jotain ylimaallisen ihanaa – stressi ja lihasjumit katoavat ja kehokin tuntuu lämmön vaikutuksesta paljon vetreämmältä.

Pientekstiilit ja niiden säännöllinen vaihtelu – ne tuovat niin kivaa vaihtelua kodin ilmeeseen. Omaankin ihan hyvän kokoisen varaston erilaisia tyynyjä ja torkkupeittoja, joten kodin ilmettä vaihtaakseen ei tarvitse hankkia uutta.

Huonekasvit – mitä koti olisikaan ilman niitä? Paljon kolkompi ja kliinimpi minusta. Haaveilen jatkuvasti uusista kasveista, vaikka asuntoni ei oikeastaan kaipaisi enää yhtään enempää – itse kasvatetut versot ja pistokkaat ovat onneksi helppo ja vastuullinen ratkaisu tähän.

Korvapuustit, ja yleensäkin hyvin tehty tuore pulla. Tällaisia perinteisiä leivonnaisia on vain harmittavan vähän tarjolla kahviloissa, jokunen viikko sitten metsästettiin pullia oikein urakalla Annen kanssa keskustan kahviloista, mutta huonosti kävi. Tämän viikon perjantaina vietetään vuosittaista korvapuustipäivää, joten ehkä tämän kunniaksi täytyy pistäytyä Fabbes Cafessa – täällä pulla ainakin viime kerralla oli loistavaa ja täytti tiukat kriteerini.

Mitä sinun listallesi kuuluu?

sisustus sisustusideat
Kommentit (4)
  1. Kerro lisää laadukkaista villapaidoista. Hyvät vinkit, suosikkimerkit ym kiinnostaa. Ostatko 100% villaa vai pitääkö mukana olla joku osa jotain muuta? Villa vai merinoa?

    1. Ostan sekä 100% villaa, mutta muutakin – pääperiaate on se, että yli puolet neuleesta on oltava luonnonmateriaaleja ja mitä enemmän, sen parempi. Keinokuituja on usein mukana tuomassa kestävyyttä, ne eivät ole välttämättä pahasta, mutta liikaa akryylia vältän kyllä. Merinovilla on ihanan kestävää eikä nyppyynny, siitä pidän erityisesti. Valitettavasti neuleidenkin laatu vaihtelee, ja esim. Filippa K:lta minulla on ollut sekä loistavasti että vähän heikommin kestäneitä villiksiä. Cosin neuleissa on minusta hyvä hinta-laatusuhde, eivät maksa maltaita mutta ainakin omat hankintani sieltä ovat olleet hyvin pitkäkestoisia ja laadukkaan oloisia. On minulla jopa yksi H&M:n premium-malliston neule, joka on pysynyt tosi hyvänä – mutta yleensä kuitenkin halvalla ei saa kovin laadukkaita materiaaleja.

  2. Ihastuttava neule! Tuntuuko laadukkaalta? Eikö kutita?

    1. Niin minustakin 🙂 Tuntuu ainakin nyt hetken käytön jälkeen ihan laadukkaalta eikä pahemmin kutita, vaikkei alla olisi aluspaitaakaan – tosin en ole itse yleensäkään kovin herkkä kutinalle. Vielä en ole tätä pessyt eli nähtäväksi jää, kuinka neule tässä käyttäytyy. Mutta ainakin toistaiseksi peukku tälle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *