Ajatuksia kodista ja sisustuksesta

Styling Sundling-Kickén , photo Mikael Lundblad for Residence Magazine

Viime päivät – tai oikeastaan viikot – ovat kuluneet hujauksessa. Matka laittaa aina aikataulut vähän uusiksi, ja loppuviikko kuluikin Lontoon reissusta palautuessa, työhommien purkamisessa ja arkirytmiin totutellessa.  Viime aikoina ollaan myös järjestelty asuntoasioita, sillä niinhän siinä kävi, että kotimme löysi uudet omistajat varsin nopeasti. Nyt kaupat on sinetöity ja jänniä aikoja edessäpäin, sillä asuntoasiat alkavat olla taas uudella lailla tapetilla myös omalla kohdalla – siispä netin sisustusinspiraatiosivustojakin on taas kulutettu viime aikoina vähän eri tavalla.

Entrance Makleri

Hiljalleen olen alkanut silmäillä myynnissä olevia asuntoja. Mikään hätähän minulla ei asian suhteen ole, viihdyn vuokra-asunnossani oikein mainiosti, mutta ennemmin tai myöhemmin on edessä varmasti asunnon osto. Näiden suhteen minua viehättävät hyvinkin erilaiset ratkaisut, ennen kaikkea toivon löytäväni persoonallisen asunnon, jossa on kauniita yksityiskohtia ja toimiva tai ainakin muokattavissa oleva pohjaratkaisu. Kyllä se vain niin taitaa olla, että sydämeni sykkii eniten vähän vanhemmille asunnoille, mutta mikään ehdoton kriteeri tämä ei tietysti ole. Keskusta-asumiseen tykästyneenä luulen kuitenkin seuraavankin kotini löytyvän keskustan alueelta; jotenkin keskeinen sijainti, kaduilla sykkivä elämä ja keskusta-asumisen vaivattomuus kiehtoo juuri nyt eniten.

Elisabeth Heier

Tyylillisesti minua viehättää hyvinkin erilaiset ratkaisut, toisaalta selkeä modernismi ja toisaalta vanhojen asuntojen yksityiskohdat ja tietynlainen klassisuuskin. Näitähän toki voi yhdistellä, kuten vaikkapa tässä yllä olevien kuvien asunnossakin on tehty. Moderni musta keittiö tuo ryhtiä ja kontrastia vanhan asunnon puitteisiin ja sen koristeellisiin yksityiskohtiin; kauniin selkeä yhdistelmä, vaikka itse saattaisinkin kaivata mukaan tietynlaista pientä runsautta. Flosin IC-kattovalaisin on muuten tosi komea kromisenakin ja yhdistää kivasti vanhan asunnon ja modernit kalusteet toisiinsa. Kuvassa on valaisimen isompi koko, joka sopii kivasti pöydän päälle. Yksinkertainen ja ajaton valinta, jossa on kuitenkin pieni juju.

Lotta Agaton for Picky Living

Olen myös viehättynyt puusta keittiössä, esimerkiksi tämä Picky Livingin keittiö on aivan ihana. Puu on jotenkin niin ajaton valinta ja tuo keittiöön taas ihan uudenlaista lämpöä ja tunnelmaa. Erityisen hyvin puinen keittiö toimii minusta silloin, jos tilan lattia on esimerkiksi betonia tai maalattua sileää pintaa; jossain muodossa puuta on minusta aina hyvä olla.

 

photo Fredric Boukari Styling Wagell och Lindholm for Historiska hem

Tämänkin kuvan keittiö on ihanan raikas, vaikka puuta ei täällä näykään. Pehmeän harmaat kaapit yhdistyvät kauniisti marmoritasoon, joka jatkuu saumattomasti välitilaan saakka. Yleisesti materiaalien suhteen kiinnostaa puu kaikissa muodoissaan, erilaiset kivet kuten kalkkikivi ja travertiini, lasipinnat, valo ja yleinen väljyys. Erityisesti valo on minulle tärkeä elementti, se on minusta kuitenkin niin iso osa asunnon yleisfiilistä ja tunnelmaa. Hämärässä tunnelma jää helposti vähän nuhruiseksi, kun taas valoisassa kodissa on jotenkin automaattisesti hyvä fiilis. Ilmavuus on aina hyvästä.

Tässä kuvan keittiössä on muuten tuotu myös ihanasti tunnelmaa erilaisilla vihreillä elementeillä ja yksityiskohdilla. Hyvinkin erilaisina ne sopivat kuitenkin kivasti yhteen ja tuovat elämää ja raikkautta tilaan. Kiva yksityiskohta on myös tuo hyllyyn kiinnitetty työvalaisin – joskus valaistusratkaisu voi syntyä näinkin vaivattomasti ilman sen kummempia kiinteitä ratkaisuja.

Ihanaa lauantaita!


Inspiring homes and details for the weekend. Happy saturday!

Kommentit (4)
  1. Tosi hienoa, että saitte talonne myytyä. Ostajat saivat kyllä ihanan kodin ja sinä tulet tekemään itsellesi upean oman kodin♥

    1. Niinpä, se meni kyllä mukavalla aikataululla ja kaikin puolin sutjakkaasti. Hyvä näin, asuntokaupoistahan kun ei koskaan tiedä. Nyt vain katseet kohti uusia asuntounelmia. 🙂

  2. Hienoa, että talokaupat ovat ohi ja tottahan se talo meni kuin kuumille kiville, sen ottaisi jokainen! Olet löytänyt ihania inspiraatio kuvia, kiva kun jaat niitä meillekin! On todella mukavaa seurata taas ajatuksiasi tulevasta kodistasi, siitäkin tulee super! Niin tuttu tuo fiilis, kiinnostaa vanha, mutta kiinnostaa myös moderni:) Ajattelen myös, että niitä voi sekoittaa niin mukavasti keskenään, ettei ole pakko suuntautua vain toiseen tyyliin. Mukavaa alkanutta pääsiäis-viikkoa sinulle!

    1. Juu, mukava tosiaan kun talokaupat hoituivat niin sutjakkaasti. Kevät on hyvää aikaa myydä, vaikka koskaanhan ei näistä jutuista tiedä miten ne lopulta menevät, kaupat voi syntyä ekassa näytössä tai puolen vuoden päästä. 🙂 Onneksi nyt kävi hyvin ja talo sai nopsaan uudet sitä arvostavat omistajat. Nyt vaan pitäisi miettiä millainen se seuraava askel olisi, hieman kinkkinen valinta tosiaan, kun niin monenlaiset kohteet houkuttavat…

      Valoisaa huhtikuuta sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *