AAMUNÄKYMIÄ

Tämä viikko on ollut töiden puolesta melkoisen kiireinen, ja niinpä tämänpäiväinen vapaapäivä tuli oikein tarpeeseen. Aamulla oli ihana herätä omia aikojaan, fiilistellä hiljaista taloa ja makuuhuoneessa kiertävää valoa. Minulla on hankaluuksia herätä pimeässä ja heti kun vuodenaika vaihtuu vähän keväisemmäksi ja aamut valoisammaksi, sujuu sängystä nouseminen paljon kivuttomammin. Tästä syystä en halua pimentää makuuhuonetta millään lailla; ohuet verhot blokkaavat ärhäkimmät auringonsäteet, mutta päästävät kuitenkin aamuvalon huoneeseen. Onko mitään ihanampaa kuin herätä valoisaan, raikkaaseen huoneeseen, ei minusta.

Viime aikoina olen fiilistellyt etenkin makuuhuoneen verhoja. Ohuen ohut villakangas laskeutuu ihan älyttömän kauniisti ja luo huoneeseen unenomaisen tunnelman. Kun tanko on tarpeeksi irti seinästä, pääsee kangas kunnolla oikeuksiinsa ja laskeutumaan esteettä. Yleisesti suosin ripustuksessa ehkä enemmän ohutta katonrajaan ripustettavaa kiskoa, mutta meidän vinokattoisissa yläkerran huoneissa ei tällaisen käyttö ollut luontevaa, siispä valinta osui perinteisiin messinkisiin verhotankoihin. Olen pujottanut verhot tankoon laskosnauhan joka toisesta lenkistä, näin laskokset ovat vähän isompia ja verho laskeutuu minusta vielä vähän kauniimmin. Pieniä juttuja, mutta niilläkin on merkitys.

Ikkunalaudalla viihtyy kultaköynnös kuparipurkissaan. Olisi varmaan aika kiillottaa tuo purkki, kuparin väriä ei ole enää juurikaan nähtävissä. Kevään lähestyessä aion haalia kotiin taas vähän enemmän viherkasveja, niillä on niin energisoiva vaikutus. Vähätavaraisessa makuuhuoneessammekin tämä kasvi on ihan ehdoton, se tuo tilaan niin paljon reippautta ja energiaa. Onneksi on ikkunalauta, johon moisia mahtuu asettelemaan. Hyllyn puutteessa sekin kelpaa ihan mainiosti.
 
Ihanaa viikonloppua!


Today I had a day off. I slept well and woke up slowly; I took my time and just laid on the bed and looked at these views from my bed. I love to wake up in sunshine and never want to dim out the whole bedroom, so these lightweight wool curtains are perfect for me. I love the look and the feeling of the fabric, it´s soft as silk and falls so beautifully from the curtain rail.
Kommentit (8)
  1. Ei liity nyt varsinaisesti aiheeseen mutta tulipa mieleen; kun teillä on patterit ja niiden yläpuolella ikkunalaudat niin oletteko poranneet ikkunalautoihin reikiä tms. joista patterin lämpö virtaa? Mulle yksi timpuri sanoi että pitäisi porata ja mietin onko näin.

    1. Tämä riippuu varmasti patterityypistä ja toisaalta myös ikkunalautojen leveydestä. Meillä patterien mukana tuli ohjeet oikeaoppisesta ikkunalaudan koosta, ja nämä on tehty tämän ohjeen mukaan. Nimenomaisesti suositeltiin, että patterien yllä on pieni parin sentin lippa (pituus oli tarkalleen määritelty), jotta lämmin ilma ohjautuu oikeassa kulmassa huoneeseen lämmittäen näin huoneen maksimaalisen tehokkaasti. Liian syvä ikkunalauta ei saanut olla, eikä myöskään tätä suositeltu jätettäväksi pois. Reikiä ei tähän mittaan olisi mahtunutkaan, ehkä ne ovat perustellummat vähän syvemmissä ikkunalaudoissa…

  2. Ihana makuuhuone teillä. Nuo verhot ovat aivan ihanat ja tankoratkaisu korostaa niitä mielestäni parhaalla mahdollisella tavalla. Minulla on muuten kultaköynnös, jonka emokasvin sain mummiltani reilut 30 vuotta sitten. Sitkeä tyyppi! Kevään läheneminen saa kyllä aikaan sen, että kotiin kaipaa lisää vihreää.

    1. Kiitos! Joo, eipä tuohon olisi tangon lisäksi oikein muuta ripustusratkaisua voinut laittaakaan. vähän hankalan mallinen katto tuossa.

      Nuo kultaköynnökset ovat kyllä kestävää tekoa! Tämäkin on usein vähän surkean näköinen vähäisen kastelun jäljiltä, mutta joka ikinen kerta virkoaa tosi freesiksi veden myötä. Ja on jopa kasvattanut tuollaisen pitkän verson tuossa ikkunalaudalla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *