RETKI TEIDELLE

teneriffa18-800

Palataanpa vielä hetkeksi takaisin muutaman viikon takaisen Teneriffan-matkamme tunnelmiin. Pääosan lomasta saimme nauttia auringosta, mutta eräänä vähän sateisempana päivänä teimme matkan Teneriffan keskelle sijaitsevalle Teide-tulivuorelle. Matkalta taltioitui aika huikeita maisemakuvia, joista en malta olla julkaisematta muutamaa. Tässä pala vähän erilaista Teneriffaa:

teneriffa16-800
teneriffa17-800
teide1-800 teide2-800

Lähdimme aamusella kiemurtelemaan ylös pitkin vuoristoteitä, ja kasvillisuusvyöhykkeet vaihtuivat sitä mukaa mitä korkeammalle kipusimme. Alkuun näkyi palmuja ja havupuita hupaisasti rinnakkain, mutta pian suomalaisittain kotoisa mäntymetsä valtasi alan. Aamuyöstä oli satanut, ja sateen jälkeinen raikkaus ja kosteus leijui joka paikassa. Kuviin taltioitui kaunista usvaa, ja ilma oli raikasta hengittää. Ihan erilaista kuin alhaalla rannassa.

teide3-800 teide4-800
teide5-800

Pienen kahvitauon jälkeen jatkoimme matkaa ylöspäin kohti Teiden kansallispuistoa. Maisemat muuttuivat sitä karummiksi mitä ylemmäs päästiin, kasvillisuus väheni ja jylhät kivikot valtasivat maiseman. Ilma alkoi kirkastua, mutta vuorten huiput olivat edelleen tiukasti usvan peitossa. Mitä korkeammalle noustiin, sen hyytävämmäksi tuuli kävi, kunnollinen takki olikin enemmän kuin tarpeellinen tällä reissulla. Kovan tuulen ansiosta melkein Teiden huipulle vievä köysirata oli suljettu, joten jouduimme tyytymään maisemien katseluun vähän alempaa käsin. Ja upealtahan ne tuostakin vinkkelistä näyttivät!

teide7-800 teide8-800teide6-800

Täällä ylhäällä maisema muuttui entistä karummaksi. Tulivuoresta muinoin valunut laava oli jättänyt jälkeensä tummia uomia ja perunapeltomaisia, jättimäisistä lohkareista koostuvia alueita, muutoinkin maisema koostui lähinnä kivistä ja hiekasta. Ihan kuin oltaisiin oltu kuussa. Täällä Teidellä onkin kuvattu kohtauksia moneen tieteiselokuvaan, kuten Tähtien sotaan ja Apinoiden planeettaan. Ja kyllähän tuolla aika autenttisen oloiset puitteet onkin avaruusseikkailujen tai ydintuhon jälkeisen maailman kuvaamiseen.

teide9-800
teneriffa19-800

Pikkuhiljaa lähdimme laskettelemaan takaisin alas, ja ilma lämpeni ja maisema vehreytyi tätä mukaa. Vähän kirkkaammalla säällä olisimme nähneet ylhäältä vuorelta naapurisaarille asti, mutta nyt nämä jäivät piiloon usvaverhon taakse. Puoli päivää riitti tällaiselle retkelle oikein hyvin; maisemia ehti nähdä, mutta aika ei kerennyt käydä pitkäksi.  Me olimme varanneet retken matkanjärjestäjältä ja olimme liikkeellä bussilla, mutta melkeinpä olisi kannattanut vuokrata auto ja lähteä reissuun kaksistaan. Tällöin olisi voinut edetä oman aikataulun mukaan ja pysähtyä juuri niille haluamilleen paikoille. Mutta kävihän tämä näinkin ihan mukavasti, oli kyllä ehdottomasti tosi mielenkiintoista nähdä tämäkin puoli saaresta – ihan mukavaa vaihtelua hiekkarantojen ja ostoskatujen rinnalle.


During our vacation in Tenerife we took a trip to Teide, which is one of the biggest volcanos of the world. It was great to see also this side of the island; the landscape was stunning and totally different from the landscape down on the beach.

Kommentit (4)
  1. Ihan mahtava tuo Teide! Taisin vähän rakastua siihen karuuteen meidän reissulla. Käy vilkaisemassa kuvat meidänkin matkalta http://www.byjaanak.blogspot.fi

    1. Kivoja kuvia ja tunnelmia sinulla! Teide on kyllä huikea. Kannatti ehdottomasti uhrata puoli päivää tähän matkaan, vaikka ylhäällä pirun kylmä olikin. :))

  2. Huikeita maisemia! Kuva Kanariasta on todella monipuolistunut siitä turistirysästä, jollaisena sitä pitkään itsekin pidin.

    1. No nimenomaan. Kyllä tuolla toki sitä turismiakin on, mutta myös paljon muutakin sen ohella. Teide oli kyllä huikea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *