Makuuhuoneen hyllyllä

Pieni juhannusloma on pidetty ja kotiin palailtu. Vaikka reissussa onkin aina ihanaa, ei ole oman kodin voittanutta. Erityisen ihanaa on pienen poissaolon jälkeen köllähtää omaan sänkyyn ja puhtaisiin lakanoihin – ja tämä kirvoittikin kertomaan pari sanaa makuuhuoneesta ja eritoten sen säilytysratkaisuista.

Olen huomannut, että tilassa kuin tilassa tarvitsee milteinpä aina kahdenlaista säilytystilaa: runsaasti ovellisia kaappeja tai laatikostoja, joiden sisällä säilyy kaikki arkinen ja muu sellainen tavara, jota ei halua sen kummemmin korostaa. Lisäksi kuitenkin tykkään pienistä avoratkaisuista, sillä osa tavaroista on kiva jättää myös esille. Tämä osittain estetiikan ja osittain ihan käytännöllisyydenkin vuoksi; on kätevää kun usein päivittäin käytössä olevat tarvikkeet ovat helposti saatavilla, ja pienet satunnaiset asiat elävöittävät myös kotia kivasti. Jos kaikki on piilossa oven takana, jää se kuuluisa persoonallisuus helposti uupumaan. Siksi tykkäänkin aina tutkailla tällaisia pieniä yksityiskohtia: mitä tavaroita on jätetty esille, onko keittiössä tekemisen meininkiä, mikä onkaan asujan käyttämä tuoksu tai kirjahyllyn sisältö. Tällaiset yksityiskohdat kertovat asujasta yllättävänkin paljon.

Vaihtelen avohyllyjeni esillepanoja aika usein, vaikka niiden sisältö pysyykin suhteellisen samana. Tälläö hetkellä makkarin hyllyllä on kasa kauniita purkkeja ja pulloja, joista on helppo napata tarvitsemansa. Korut säilyvät pienessä marmorikipossa, joka on oikeastaan morttelin alusta. Muuton kuparinvärinen peili puolestaan on nojaillut koko ajan seinään tuossa samassa paikassa – tarkoituksenani oli joskus saada se ihan seinäänkin asti, mutta mitäpä sitä nyt enää porailemaan. Lisäksi hyllyllä on satunnainen kasa kirjoja ja pari puuboksia, jotka kätkevät sisälleen kynsilakkoja ja muuta sekalaista kosmetiikkavälinettä. Tämä selostus olkoon samalla myös vastaukseni Instagramin puolella saamaani haasteeseen oman kodin avohyllyistä ja niiden sisällöistä – tällaista täällä.

Olen huomannut, että tilassa kuin tilassa tarvitsee milteinpä aina kahdenlaista säilytystilaa: runsaasti ovellisia kaappeja tai laatikostoja, mutta näiden vastapainoksi myös kevyitä avoratkaisuja.

Itse olen tykästynyt tähän erittäin yksinkertaiseen hyllyratkaisuun, ja luulenpa käyttäväni samaa ideaa myös jatkossakin. Seinän sävyyn maalattuna hylly sulautuu kauniisti ympäristöönsä, ja yksinkertaiset kannakkeet tuovat siihen pienen shaker-henkisen lisän, joka sopii hyvin etenkin vanhempiin ympäristöihin. Hyllyn syvyyttä vaihtelemalla siitä saa sopivan kokoisen säilytysratkaisun niin kirjoille, kevyemmille esineille kuin vaikka keittiötavaroillekin. Tällainen hyllyratkaisu sopii siis monipuolisesti miltei mihin vain, kosteutta kestävällä maalilla maalattuna olisi kiva vaikka kylppärissäkin.

Muita suosikkeja makuuhuoneessa: puhtaat valkoiset lakanat ja pieni värikäs piste tyynyn muodossa. Toki myös puiset vanhat vaatekaapit, jotka syövät sisäänsä kiitettävän määrän tavaraa – nämäkin maalasin seinän sävyyn, jotta sulautuisivat vielä mukavammin osaksi kokonaisuutta. Tykkään siitä, että pienehkössä makkarissa on paitsi tällaista yhtenäisyyttä, myös mahdollisimman paljon seinäkiinnitteistä tavaraa: hyllyn lisäksi seinäkiinnitteiset yöpöydät ja seinävalaisimet tuovat lattiapinnoille lisätilaa, lisäävät avaruuden tuntua ja helpottavat siivousta. Ei kyllä yhtään ole ikävä sängynvierustojen johtoja ja pöydänjalkoja – seinäkiinnitteisissä kalusteissa kivaa onkin keveyden lisäksi myös käytännöllisyys.

Löytyykö teidän kodistanne avohyllyjä?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *