Makuuhuoneessa nyt: vanhoja kalusteita ja lämmintä tunnelmaa

Vaikka olen modernin skandinaavisen tyylin ystävä, pidän paljon myös vanhoista kalusteista. Minusta ne tuovat mukavaa kerroksellisuutta kotiin ja maustavat kauniisti modernia tunnelmaa. Tykkään kuitenkin pitää yleisilmeen tarpeeksi simppelinä ja kevyenä, jottei kokonaisuudesta tule omaan makuuni liian vahvasti retro tai rustiikkinen. Keveys ja tasapaino ennen kaikkea – vanhat kalusteet saavat maustaa modernia ilmettä, ei päinvastoin.

Viime aikoina makuuhuone on saanut seurakseen kasan vanhoja kalusteitani, jotka tuovat mukavaa henkeä valkoisten seinien ja yksinkertaisen petauksen keskelle. Suurimpana niistä komeilee tuo kuvan puusenkki, joka pääsi edellisen kampauspöydän tilalle sängyn vierustalle. Täytyy sanoa, että varsinkin tuo senkki toi makuuhuoneeseen valtavasti lämpöä ja tunnelmaa; huone on sen kanssa jotenkin paljon lämpimämpi ja kotoisampi.

Senkillä säilyy osa kampauspisteestäni. Korut, hajuvedet ja muut tällaiset ovat tason päällä kätevästi käytettävissä eivätkä tuossa ollessaan vie tilaa kylppärissä – ei sillä, että ylimääräistä tavaraa enää kovin hevillä sinne mahtuisikaan. Iittalan Kastehelmi-tuikkukuppia käytän erityisesti sormusten säilömiseen, näin ne eivät huku muiden korujen joukkoon vaan pysyvät siististi omassa paikassaan. Minusta varsin kätevää, ja kaiken lisäksi kuppi on sellaisenaan nätti myös katsella. Nyt kevätaikaan kynttilöitä ei tule poltettua enää niin ahkeraan, niinpä tuikkukupeille on kiva keksiä muutakin käyttöä. Ne sopivatkin loistavasti kaikenlaiseen pieneen säilytykseen niin korujen kuin vaikka mausteidenkin osalta – mielikuvitus vain käyttöön.

Sängyn päädyssä vanhojen tavaroiden kokoelma saa jatkoa. Vanha ritiläpenkki toimii sängynpäätypenkkinä, ja sen viereen on jäänyt majailemaan yksi ylimääräinen wieniläistuoli. Ritiläpenkki ei taida olla aitoa Artekia, vanha se on kuitenkin, eikä sen alkuperästä ole tarkkaa muistikuvaa. Olen suunnitellut maalaavani penkin jollain hauskalla värillä, mutta toisaalta pidän myös tuosta hunajansävyiseksi patinoituneesta mäntypinnasta. Ehkä siis penkki saa vielä aikalisän ja uuden värin siinä vaiheessa, kun sen olinpaikka vaihtuu johonkin vähän pysyvämpään.

 

Puhtaiden lakanoiden väliin on ihana sujahtaa, se hetki on edessä ihan kohta. Tykkään ihan hulluna tuosta kuvan väriyhdistelmästä, ripaus kirkasta vaaleansinistä tuo ihanaa kontrastia kamelin ja valkoisen sävyihin. Minua himottaisi hankkia tämä Marimekon pikkuruinen maljakko, siinä olisi juuri tuota samaa sävyä. Se näyttäisi ihanalta vaikkapa senkin päällä tai makuuhuoneen ikkunalaudalla ja sopisi kauniisti makuuhuoneen lämpimän ruskeisiin sävyihin. Tuollaiset pienet väripisteet tuovat kyllä niin kivasti tunnelmaa neutraalien sävyjen keskelle, eikä väriä tosiaan tarvita paljon – pienikin ripaus tuo jo ihan uutta potkua muutoin yksinkertaiseen kokonaisuuteen.


A collection of second hand things have ended up to my bedroom. I love old furniture, they bring nice layers and cosy atmosphere to home. Despite of that I want to keep the overall look modern and simple – after all I prefer simple and modern scandi style, just want to season it with some contrasts.

 

 

 

Kommentit (4)
  1. Levollinen tunnelma♥

  2. https://tuuletuksiajantunen.blogspot.fi/
    18.4.2018, 17:33

    Kaunista. Tuo vaaleansininen on myös mulle tämän kevään uus vihreä 🙂

    1. Kiitos! Joo, vaaleansininen on jotenkin tosi freesi väri juuri nyt. Ihana juuri tuollaisina pieninä pisteinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *