Blogit
Pihkala

Tolomeo Pinza

keittiö3-800 keittiö4-800

keittiö1.1-800 keittiö2.1-800

keittiö5-800

Täällä ollaan oltu viikonvaihde reissussa, ja kuukin on vaihtunut sillä välin salakavalasti heinäkuulle. Tuntuu, että kesä olisi tämän myötä jo paljon pidemmällä, ja lomaankin on enää vain tämä viikko aikaa. Aika kuluu yleensäkin nopeasti, ja kesällä vielä kahta kovemmin.

Tänään vuorossa on muutamia kuvia meidän keittiöstä. Ripustin aamiaiskaapissa olleen Tolomeo Pinza-nipistinvalaisimen vaihteeksi keittiön seinälle, sillä valoisaan aikaan ei tuota ole tullut juuri aamiaiskaapissa käytettyä. Tuo ikkunoiden välinen kohta kaipasikin jotain piristystä siinä olleen taulun siirryttyä muualle. Minusta tällaisia pieniä erillisiä valaisinpisteitä ei voi olla liikaa, niitä on kiva pitää päällä eri aikoihin aina halutun tunnelman ja toiminnon mukaan. Vaikka tässäkin paikassa riippuvalaisin on miltei vieressä ja keittiön toisella seinällä on kiinteät seinävalaisimet, löytyy tällekin valaisimelle varmasti käyttöä. Ja jos ei löydy, niin olkoon tuossa hetken vaikka ihan vain koristeena. Yksinkertainen valaisinklassikko viehättää edelleen muotonsa puolesta, ja näkyvillä oleva johtokin on oikeastaan vain ihan hauska lisä.

keittiö6-800

keittiö7.1-800

Keittiön ikkunalla kasvaa pelakuut ja tomaatit kohisten. Pöydällä oleva viikunapuukin hengailee tätä nykyä useimmiten ikkunalaudalla. Tässä kasvit viihtyvät hyvin, sillä ne saavat ikkunalaudalla valoa, mutta aurinko ei pääse porottamaan kuumasti. Iltaisin pidän ikkunaa auki ja fiilistelen raikasta ilmaa, tästä näyttävät tykkäävän kasvitkin. Vaan voisikohan tuota tomaatintainta nipsaista vähän lyhyemmäksi, jotta ankaran pituuskasvunsa ansiosta keskittyisi kasvamaan ennemminkin vähän tuuheammaksi…?

Näin kesäaikaan blogi saattaa päivittyä vähän normaalia hitaampaa tahtia, mutta varsinaista blogitaukoa en ole suunnitellut pitäväni. Nyt alkaneen kuun aikana kurkataan ainakin muutamaan kotiprojektiin kuten myös puutarhan puolellekin. Osa kellarin odotetuista kiintokalusteistakin toimitetaan jo pikapuoliin, joten näiden asennuksen jälkeen on tiedossa myös tarkempaa kurkkausta tähän tilaan. Ja tokihan nautitaan ja fiilistellään myös kesästä ja sen mukanaan tuomista pienistä ihanista asioista.

Mukavaa viikkoa!


I placed my old Tolomeo Pinza to the kitchen wall for a chance. I like how it looks there, it cheers up the empty wall a little bit. Once a classic is always a classic.

Tallenna

Kommentit (2)

  1. Mia

    Kiva tuo beige kukkaruukku. Mistä se on? Mukavaa alkavaa viikonloppua 🙂

    • Maija

      Se on Skagerakin Edge-ruukku 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *