Voileipäkakkupallerot ovat mainio herkku vappupiknikille

Voileipäkakku on klassikko kevään juhlapöydissä, mutta sen valmistus on hieman aikaavievää. Varsinkin koristeluun saa helposti vierähtämään aikaa riippuen millainen perfektionisti onkaan. Viimevuoden superhelppo voileipäkakku löytyy täältä, mikäli perinteisempi tapa tuntuu enemmän omalta. 

Voileipäkakkupallerot ovat mainio tapa lyhentää valmistusaikaa ja niiden koristelukin on vaivatonta. Toisin kuin voileipäkakun, näiden ei tarvitse maustua jääkaapissa, vaan paketti on heti valmis syötäväksi ja maku on mitä mainioin. Nämä pallerot kätkevät sisäänsä ystäväni Emmin takuuvarman täytekombon, maustekurkkua, paprikaa, savukinkkua, omenaa ja tuorejuustoa – suorastaan herkullista.

Maustekurkku, paprika, savukinkku ja omena pilkotaan pieniksi kuutioksi. Sellainen 0,5 cm olisi sopiva koko, sillä mitä isompina palat ovat täytteessä, sen vaikeampaa on palleroiden muotoilu. Tuorejuusto sekoitetaan mukaan ja maustetaan suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Paahtoleivästä poistetaan reunat ja palat pilkotaan hieman suuremmiksi kuutioksi massan sekaan. Seuraavassa vaiheessa olisi hyvä olla kumihanskat tai ainakin puhtaat kädet 🙂 massasta pitäisi pyöritellä noin 12 palleroa, niitä voi hieman painella, mutta ei kuitenkaan tiiviiksi. Lopuksi pallerot pyöritellään hienonnetuissa yrteissä, ruohosipuli ja persilja sopivat tähän parhaiten makujensa puolesta. 

 

Voileipäkakkupallerot

Ainekset

200 g
tuorejuustoa (rasvaa 15 %)
1 kpl
suolakurkkua
0,5 kpl
paprika
100 g
palvikinkkua
0,5 kpl
hapan omena
0,25 tl
suolaa
0,25 tl
mustapippuria
2 rkl
sitruunamehua
8 kpl
paahtoleipäviipaletta
Päälle
0
ruohosipulia
0
persiljaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Aloita kuutioimalla maustekurkku, paprika, savukinkku ja omena noin 0,5 cm kuutioiksi. 

Sekoita tuorejuusto mukaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. 

Poista paahtoleipäviipaleista kuoret ja kuutio leipä noin 1 cm paloiksi. 

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja muotoile massasta 12 palleroa.

Hienonna ruohosipuli ja persilja lautaselle.

Pyörittele pallerot yrttiseoksessa ja laita muffinivuokiin.

 

Kommentit (4)
  1. Maku_Jasmin
    29.4.2016, 07:32

    Nam, näitä teen kyllä valmistujaisiini! 🙂

  2. Perinneruokaa Prkl
    29.4.2016, 13:54

    Suosittelen lämpimästi! Jos nämä tekee edellisenä päivänä, niin kannattaa koristella vasta juhlapäivänä, että yrtit pysyvät mahdollisimman raikkaan näköisinä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *