Voileipäkakku rullalla

Kaupallinen yhteistyö: Felix

Kevään juhlat ovat jo ovella ja juhlavalmistelut käynnistymässä. Yllätä vieraat ja kääräise voileipäkakku tällä kertaa rullalle. Pintaan vielä reilusti yrttejä, sillä nyt saa vihertää!

Voileipäkakku on yksi juhlapöydän suosikeistani ja olen valmistanut siitä jo aiemminkin monenlaisia versioita, mutta tällä kertaa se saikin aivan uuden muodon. Voileipäkakkua pidetään usein työläänä, mutta tämä versio valmistuu nopeasti ja on näyttävän näköinen. Makunsa kääretortturulla saa Felixin Paprikamajoneesista ja salamista. Kuorrutin rullan Felixin Kurkkumajoneesilla, joka raikasti yrttien kanssa mukavasti kokonaisuutta. En muista milloin voileipäkakun valmistus olisi ollut näin helppoa, sillä Felixin majoneesit ovat helppo ja maukas pohja täytteille sekä toimivat hyvin sellaisenaankin kuorrutteena. Olen myös innostunut taas syötävistä kukista, ne todella kruunaavat kevään ja kesän leivonnaiset. Vaihtelemalla yrttejä voit varioida koristelua mielesi mukaan. Itse käytin tällä kertaa pinnalla pienilehtistä basilikaa, joka mielestäni tosi kivan näköistä! Lopputuloksesta tuli todella keväinen ja juhlava.

Felixin majoneesipullot ovat muuten myös uudistuneet. Ne ovat nykyään niin sanottuja top down -pulloja, jolloin majoneesi tulee helposti ulos. Eli enää ei tarvitse kikkailla pullon kanssa tai säilyttää pulloa väärinpäin. Kaikki majoneesit ovat myös gluteenittomia ja sopivat kasvisruokavalioon. Voit tutustua tuotteisiin täällä: Felix.fi/tuotteet/Majoneesit

Nyt ei muuta kuin rullailemaan voileipäkakkuja kevään juhliin tai miksei vaikkapa viikonlopun brunssille! Itse ajattelin tehdä tätä viemisiksi ystäväni tupareihin, uskoisin sen katoavan nopeasti parempiin suihin.

Voileipäkakku kääretorttuna

Ainekset (8 annosta)

16 kpl
paahtoleipää
1 dl
kasvis- tai lihalientä
Täyte
275 g
Felix Paprikamajoneesia
1 kpl
punainen paprika
1 kpl
punasipuli
100 g
salamia
Koristeeksi
1 dl
Felix Kurkkumajoneesia
1 rku
pienilehtistä basilikaa
syötäviä orvokkeja
1 h 45 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Leikkaa paahtoleivistä reunat. Asettele ne leivinpaperin päälle hieman päällekkäin. Kostuta kasvis- tai lihaliemellä. Painele voileipien reunat tiukasti yhteen.

Levitä päälle toinen leivinpaperin ja kaulitse pohjaa hieman tiiviimmäksi.

Valmista täyte hienontamalla paprika, punasipuli ja salami pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon Felix Paprikamajoneesi.

Levitä täyte leipäviipaleiden päälle ja rullaa tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Nosta jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.

Levitä tekeytyneen voileipäkakkukääretortun päälle Felix Kurkkumajoneesia. Koristele lopuksi pienilehtisellä basilikalla ja syötävillä orvokeilla.

Kommentit (2)
  1. Ihanan näköinen tämä, niin kesäinen. Kiva idea tehdä kääretorttuvoikkari 🙂

  2. Heippa,

    Tuleeko tuosta todella vain 8hlö:lle?🤔
    Perus kääretorttu 15 hlö lle.. 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *