Viinirypäle-fetafocaccia
Makeiksi paahtuneet viinirypäleet ja suolainen fetajuusto sopivat täydellisesti focacciaan. Tämä leipä on parasta vielä lämpimänä.
Focaccian valmistus on melko yksinkertaista. Taikinaa ei tarvitse vaivata ja sen levitys pellille onnistuu jauhojen avulla helposti, sillä taikina on melko löysää. Makua tästä ei kuitenkaan puutu viinirypäleiden, fetajuuston ja rosmariinin ansiosta. Lisäksi pinnalle rouhaistaan mustapippuria ja ripotellaan sormisuolaa. Parasta focacciassa on mielestäni juuri ne pinnalla olevat suolahippuset – ilman niitä focaccia ei olisi focaccia.
Tämä leipä on mielestäni parasta vielä lämpimänä, jolloin sen pinta on vielä hieman rapea ja sisältä leipä on mehukas. Leipä maistuu hyvältä ihan sellaisenaan ja sopii hyvin niin arkeen kuin juhlaan. Varmasti hyvää vaikkapa lämpimän keiton kanssa! Itse olen syönyt tätä aamupalalla muutamaan otteeseen, sillä se säilyy hyvänä jääkaapissa ja vastaleivotun makuista siitä saa kuumentamalla sen nopeasti mikrossa.
Viinirypäle-fetafocaccia
Ainekset (12 annosta)
- 3 dl
- vettä
- 25 g
- hiivaa
- 3 rkl
- oliiviöljyä
- 1/2 tl
- suolaa
- 5 dl
- vehnäjauhoja
- Lisäksi
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 150 g
- tummia viinirypäleitä
- 100 g
- fetajuustoa
- 1 rkl
- tuoretta rosmariinia
- 1 tl
- sormisuolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna kohota 30 minuuttia.
Kumoa taikina öljytyn leivinpaperin päälle uunipellille tai vuokaan (30 cm x 35 cm). Taputtele se jauhoja apuna käyttäen tasaiseksi levyksi. Kohota leipää liinan alla noin 30 minuuttia.
Kaada focaccian päälle oliiviöljy ja painele viinirypäleen taikinan pintaan. Murustele pinnalle fetajuusto. Ripottele päälle tuoretta rosmariinia, mustapippuria ja sormisuolaa.
Mausta leipä ripauksella sormisuolaa ja mustapippuria.
Paista focacciaa 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.