Blogit
Perinneruokaa prkl

Viikonlopun aamiainen

Mehevät toastit sopivat viikonlopun aamupalalle. Täytteinä näissä on voimakasta makkaraa, täyteläistä mozzarellaa ja ripaus basilikanlehtiä. Lisäksi herkullista munakokkelia ja vastapuristettua appelsiinimehua.

Jos pitäisi valita suosikkiaamiainen, niin se olisi aikalailla tämä. Mozzarellalla ja chorizolla täytettyjä toasteja, hieman makeaa munakokkelia ja vastapuristettua appelsiinimehua. Näitä herkkuja löytyi tämän sunnuntain aamupalapöydästä, kyseessä on kuitenkin sen verran raskas aamupala, että pieni lepo on paikallaan tämän jälkeen.

Toastien valmistukseen ei tarvita edes erillistä voileipägrilliä, kunhan muistaa painella leipiä kunnolla yhteen ennen paistamista. Paistolämpötiloista sen verran, että melko miedolla lämmöllä kannattaa paistaa. Muutaman kerran on käynyt se vahinko, että leivät ovat palaneet mustiksi. Tosin palaneen pinnan voi rapsuttaa veitsellä pois, niin leivistä saa vielä ihan syömäkelpoisia.

Kokeile toastien kanssa tätä herkullista munakokkelia.

Tämä herkullisen pehmeä munakokkeli maustetaan tilkalla hunajaa. Lopuksi siihen lisätään kananmunan keltuainen, joka takaa kermaisen lopputuloksen. Kannattaa aluksi kokeilla pienemmällä määrällä hunajaa, jos hieman makeahko munakas kuulostaa liian eksoottiselta.

Mozzarella-chorizotoastit

Ainekset

8 kpl
isoja täysjyväpaahtoleipä viipaleita
100 g
chorizo-makkaraa
125 g
mozzarellajuustoa
1 dl
tuoreita basilikanlehtiä
1 rkl
voita (paistamiseen)
Muut ainesosat

Tee näin:

Levitä leikkuulaudalle kahdeksan paahtoleipäviipaletta. Levitä jokaisen leivän päälle kaksi chorizoviipaletta.

Leikkaa mozzarella siivuiksi ja jaa se neljälle leivälle. Lisää päälle muutama basilikanlehti.

Käännä leivät vastakkain ja painele kädellä tai leikkuulaudalla leipiä hieman.

Paista pannulla voissa miedolla lämmöllä minuutti per puoli.

Leikkaa kolmioiksi ja tarjoile heti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *