Valkosuklaa-mascar­po­ne­mous­se täytteiset leivokset

Valkosuklainen mascarponemousse on hyvää sellaisenaan, mutta sopii myös keksin päälle, jolloin siitä syntyy herkullinen leivos. Leivoksen voi koristella tuoreilla marjoilla, esimerkiksi mustikoilla tai vadelmilla.

Viime maanantai oli piknik-päivä, jolloin tuli käytyä tutustumassa Vallisaaressa, mikä sijaisee Suomenlinnan vieressä. Vallisaari avattiin vasta tänä vuonna yleisölle ja siitä onkin tullut suosittu piknik-kohde, eikä ihme, sillä sen luonto ja kalliot ovat erittäin kauniit. Saaressa ei kuitenkaan pääse kulkemaan vapaasti joka paikkaan, sillä kieltomerkkejä on polkujen varret pullollaan. Alla oleva kuva on Kuninkaansaaren kalliolta.

Eväiksi tehtiin täytettyjä bageleita, sekä valkosuklaamoussella täytettyjä keksejä, joiden päälle lisättiin vielä tuoreita marjoja. Näiden nopeiden ja helppojen piknik-eväiden pohjana käytetään valmiita kaupasta löytyviä keksejä, esimerkiksi kaurakeksit sopivat tähän mainiosti, mutta kannattaa kokeilla myös muita vaihtoehtoja – tuskin valinta menee pieleen. Mikäli haluat itse valmistaa keksit kannattaa kokeilla vaikkapa tätä vaniljavannikkeiden reseptiä. Mascaponemousse kannattaa laittaa pursotinpussiin, jolloin se on helpompi levittää keksien päälle ja säilyttää jääkaapissa myöhempää käyttöä varten.

Valkosuklaa-mascarponemousse täytteiset leivokset

Ainekset

2 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
250 g
mascarponejuustoa
100 g
valkosuklaata
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
limemehua
lisäksi
lisäksi
30 kpl
keksejä
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja lisää mascarpone. 

Raasta joukkoon valkosuklaa ja mausta vaniljasokerilla, sokerilla ja limemehulla.

Pursota täytettä keksien päälle ja koristele tuoreilla marjoilla. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *