Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Valkohomejuusto-karviaispiirakka

Suolakeksipohjainen valkohomejuustopiirakka makeilla karviaisilla on herkullinen yhdistelmä. Valmistus on helppoa, sillä tarvitset vain kuusi raaka-ainetta.

Karviaiset alkavat pikkuhiljaa kypsyä  ja kävin poimimassa niitä vaarini kanssa mummolan marjapuskista. Karviaiset eivät ehkä ihan vielä olleet makeimmillaan, mutta muut piirakka-ainekset oli jo ostettu, joten marjoja oli saatava.

Hyvä piirakka tästä lopulta silti tuli, vaikka hieman pelkäsin kirpeää lopputulosta. Kannattaa siis ehdottomasti valita mahdollisimman makeat karviaiset tähän piirakkaan, sillä suolainen pohja ja valkohomejuusto kaipaavat rinnalleen makeutta. Vaihtoehtoisesti karviaisia voisi hieman pyöritellä vaikkapa tomusokerissa, jolloin piirakkaan saa lisämakeutta.

Valkohomejuusto-karviaispiirakka

Ainekset
( 8 Annosta )

100 g
suolakeksejä (TUC)
50 g
voita
200 g
valkohomejuustoa
1 dl
kermaa
1 kpl
kananmuna
150 g
karviaisia
40 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 25 min

Tee näin:

Hienonna suolakeksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita ja painele seos irtopohjavuokaan, jossa on pohjalla leivinpaperi. Nosta vuoka jääkaappiin.

Paloittele valkohomejuusto kattilaan ja lisää kerma. Keitä seosta kunnes valkohomejuusto on sulanut (juuston ei tarvitse sulaa aivan tasaiseksi). Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Lisää sulaneen valkohomejuuston joukkoon kananmuna ja sekoita tasaisesksi. Kaada seos keksipohjan päälle.

Ripottele pintaan karviaiset ja paista piirakkaa 25-30 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä.

Kommentit (1)

  1. Tate

    Kuulostaa niin hyvältä! Menee heti kokeiluun!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *