Uuniviikunat fetajuustolla
Uunissa paahtamalla tuoreet viikunat muuttuvat ihanan makeiksi. Viimeistele annos hyvällä fetajuustolla.
Tässä herkku, joka valmistuu hetkessä. Uunissa paahtamalla tuoreista viikunoista saa paljon makua irti. Mausteiksi sopii rosmariini, hunaja ja valkosipuli. Tätä tehdessä taisin laittaa hieman liikaa valkosipulinkynsiä, sillä koko asunto tuoksui valkosipulilta vielä pitkään ruuan ollessa jo syöty – no onneksi se ei ainakaan minua haittaa, mutta kaikki vieraat eivät olleet aivan samaa mieltä.
Fetajuuston voisi periaatteessa lisätä uuniin paistamisen loppuvaiheessa, mutta halusin pitää sen kuitenkin tällä kertaa jääkaappikylmänä. Siinä tulee kiva yhdistelmä lämmintä ja viileää. Viikunoiden ja fetajuuston kanssa maistuu hyvä punaviini.
Uuniviikunat fetajuustolla
Ainekset
- 8 kpl
- tuoreita viikunoita
- 1 rkl
- voita
- 3 kpl
- rosmariinin oksaa
- 3 kpl
- valkosipulinkynttä
- 1 rkl
- hunajaa
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
- lisäksi
- 200 g
- fetajuustoa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Voitele uunivuoka voilla tai öljyllä. Leikkaa viikunat puoliksi ja nosta uunivuokaan.
Ripottele päälle rosmariinin oksia ja muutama murskattu valkosipulinkynsi.
Valuta päälle hunaja ja mausta lopuksi suolalla sekä mustapippurilla.
Paahda viikunoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile hyvän fetajuuston kanssa.