Uunimunakas kylmäsavulohesta

Kylmäsavulohella, juustolla ja kirsikkatomaateilla täytetty uunimunakas on herkullinen arkiruoka, joka syntyy hetkessä.

uunimunakas

Uunimunakkaat ovat helppoja valmistaa. Kaikki ainekset asetellaan vuokaan ja päälle kaadetaan suolalla ja mustapippurilla maustettu kananmuna-kermaseos. Täytteitä voi varioida oman maun mukaan, mutta omaksi suosikiksi on noussut juurikin tämä versio. Kylmäsavulohi ja kananmuna ovat herkullinen klassikkoyhdistelmä.

Tämä munakas onnistuu yhteen isoon uunivuokaan tai neljään pienempään, jotka toimivat valmiina annoksina. Pienempiä vuokia kannattaa kypsentää hieman vähemmän aikaa. Uunimunakkaan ei tarvitse kypsyä keskeltä kokonaan, vaan se voi jäädä keskeltä hieman löysäksi. Munakas jatkaa kypsymistään vielä uunista otettua, koska kananmuna hyytyy melko alhaisessa lämpötilassa.

Uunimunakas kylmäsavulohesta

Ainekset (4 annosta)

8
kananmunaa
2 dl
ruokakerma
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
150 g
kylmäsavulohta
100 g
juustoraastetta
100 g
kirsikkatomaatteja
tilliä
35 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon ruokakerma. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Voitele uunivuoka (20 x 20 cm) tai neljä pienempää uuninkestävää annoskulhoa.

Laita kylmäsavulohi, juustoraaste ja halkaistut kirsikkatomaatit voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kananmuna-kermaseos.

Paista uunimunakasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Hienonna päälle tilliä halutessasi.

ruoka kananmuna aamupalat kalaruoat
Kommentit (4)
  1. Annukka Okkonen
    24.11.2019, 15:31

    Hei,
    Kirjoita tähän kommenttia PERINNERUOKAA PRKL – kirjasta, johon olen juuri tutustunut. Siinä on monia jänniä oivalluksia, kuten VOILEIPÄKAKKU RENGASVUOASSA, mutta haluaisin kysyä tämän reseptin ainesosaluettelossa ensimmäisinä mainituista LAPINPUIKULOISTA(6-8kpl), kuuluuko ne tähän ohjeeseen, kun niistä ei enää ole mitään mainintaa valmistusohjeessa? Vai onko perunat jääneet vain vahingossa pois itse valmistusohjeesta?

    1. perinneruokaa prkl
      29.11.2019, 15:13

      Moikka!

      Tuossa reseptissä on päässyt syntymään joku moka taitossa ja ne puikulat ovat hypänneet sinne jostain toisesta reseptistä… Eli ne ei kuulu ollenkaan tuohon reseptiin. Harmillinen virhe, eikä sitä voi korjata 🙁

  2. Annukka Okkonen
    24.11.2019, 15:35

    Edit: Kirjoitan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *