Blogit
Perinneruokaa prkl

Uunilohi kasviksilla

Ranskankermalla, basilikalla ja auringonkukansiemenillä kuorrutettu uunilohi. Samaan aikaan pellillä valmistuu lisäkekasvikset ja koko ateria on valmis hetkessä.

Nopeasti kypsyvät kasvikset ovat loistava lisäke uunilohelle ja koko ateria valmistuu samassa astiassa ilman suurempaa tiskiä. Lohifileen päälle sekoitetaan kastike ranskankermasta, sitruunamehusta, suolasta ja mustapippurista. Resepti muistuttaa smetanalohta, mutta ranskankerma sopii kalan päälle yhtä hyvin ja lopputulos ei ole niin rasvainen. Lohifileen päälle silputaan vielä kokonainen purkki tuoretta basilikaa ja kourallinen auringonkukansiemeniä.

Lopuksi pellille kaadetaan pari pakettia kirsikkatomaatteja ja paketti pieniä siitakesieniä sekä yksi viipaloitu punasipuli. Päälle loraus oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Sitten vaan uuniin 200 asteeseen noin 30 minuutiksi. Lopputuloksena syntyy mainio yhdistelmä mehukasta lohta ja hieman makeiksi paahtuneita kasviksia.

Uunilohi kasviksilla

Ainekset

600 g
kirjolohi meri, filee
kuorrute
150 g
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
2 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 kpl
ruukku tuoretta basilikaa
1 dl
auringonkukansiemeniä
lisäksi
500 g
kirsikkatomaatteja
200 g
siitakesieniä
1 kpl
punasipuli
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Muut ainesosat

Tee näin:

Nosta lohifilee uunipellille. Kuivaa lohen pinta talouspaperilla.

Valmista kuorrute sekoittamalla ranskankerman joukkoon sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Lusikoi kuorrute lohen päälle.

Hienonna kokonainen ruukku basilikaa lohen päälle ja ripottele lopuksi reilusti auringonkukansiemeniä.

Kaada kirsikkatomaatit, siitakesienet ja viipaloitu punasipuli lohen reunoille. Ripottele päälle hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. 

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *