Tortillakakku

Tämä herkullinen tortillakakku saa makunsa lime-korianterimaustetuista kananpojan fileesuikaleista, jolloin maustamisen suhteen pääsee helpolla. Psst, lopussa juttua myös arvonta.

Kaupallinen yhteistyö: Kariniemen

Silloin tällöin tulee ostettua valmiiksi marinoituja broilerinfileesuikaleita, mutta ne tuntuvat palavan paistinpannun pintaan lähes poikkeuksetta. Näillä ajatuksilla lähdin testaamaan myös näitä Kariniemen uusia lime-korianterimaustettuja kananpojan fileesuikaleitakin. Taisin jopa hieman yllättyä, sillä pohjaan palamisesta ei ollut tietoakaan ja kaiken lisäksi maku oli erittäin mieluinen näin limen ja korianterin ystävälle. Näitä lime-korianterimaustettuja fileesuikaleita on helppo käyttää ruuanlaitossa ja ne ovat ennen kaikkea kotimaisia.

Tortillakakku on jo pitkään ollut reseptilistalla odottamassa hetkeään ja näiden fileesuikaleiden maku osuu niihin kuin nakutettu. Hirveästi ei tarvitse maustamistakaan miettiä, sillä marinadista riittää makua juuri sopivasti.

Suunnittelin reseptistä mahdollisimman yksinkertaisen valmistaa herkullista makua unohtamatta, vaikka resepti saattaa äkkiseltään kuulostaa monimutkaiselta, sitä se ei kuitenkaan ole.

Esimmäiseksi paistetaan broilerifileesuikaleet tilkassa oliiviöljyä ja sekaan lisätään hienonnettu sipuli. Hirveästi ei tarvitse sipuliakaan kuullottaa, sillä kaikki ainekset kypsyvät ja hautuvat makoisaksi uunissa. Sitten vielä sekaan hieman maissia ja kuutioitua tomaattia, niin täyte on valmis tortillakakkuun.

Seuraavaan vaiheeseen tarvitaan 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka, minkä pohjalle leikkasin pyöreän palan leivinpaperia ja reunoille tein saman pinnoituksen. Vanha irtopohjavuokani alkaa olla siinä kunnossa, että siihen tarttuu kaikki kiinni, mikäli käytössä on hyvässä kunnossa oleva vuoka, riittää pieni öljyäminen.

Medium kokoiset vehnätortillat ovat tähän käyttöön kuin luotuja, sillä niiden halkaisija on tasan 20 cm. Neljälle vehnätortillalle levitetään mangon makuista tuorejuustoa, mikä tuo kokonaisuuteen sopivaa makeutta, mitä tulee tietysti myös maissistakin. Täyte jaetaan kolmeen osaan ja sitä laitetaan kerroksittain tuorejuustolla voideltujen tortillojen päälle. Lopuksi vielä reilusti mozzarellaraastetta ja sitten seuraavaa kerrosta tekemään.

Lopulta koko komeus paistetaan uunissa 200 asteessa sellaiset 25 minuuttia tai kun pinta alkaa olla kauniin keltainen. Tortillakakun hieman jäähdyttyä päälle ripotellaan tomaattikuutioita, avokadoa, ranskankermaa ja hieman korianteria. Täydellistä!

Osallistu kilpailuun ja voita Sarpanevan valurautapata!

Keksi oma lime-korianterimaustettujen fileesuikaleiden resepti ja lähetä se kilpailusivustolle 3.10. mennessäReseptin lähettäneiden kesken arvotaan patojen klassikko eli Iittalan Sarpaneva valurautapata (arvo 219€)! Maku-lehden toimitus valitsee kilpailun voittajan omalla asiantuntemuksellaan ja julkaisee voittoisan reseptin somekanavissaan.

Tortillakakku

Ainekset

täyte
600 g
kananpojan fileesuikaleita (lime-korianteri)
1 rkl
oliiviiöljyä
1 kpl
sipulia
150 g
maissia
1 kpl
tomaattia
lisäksi
4 kpl
vehnätortillaa
100 g
tuorejuustoa (mango)
200 g
mozzarellajuustoa raasteena
päälle
1 kpl
tomaattia
1 kpl
avocado
1/2 dl
korianteria silputtuna
4 rkl
creme fraichea
Muut ainesosat

Tee näin:

Paista fileesuikaleet öljyssä ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli.

Ota paistinpannu pois liedeltä ja lisää valutettu maissi ja kuutioitu tomaatti.

Leikkaa 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan leivinpaperin pala pohjalle.

Levitä neljän tortillan päälle tuorejuustoa ja laita yksi irtopohjavuokaan.

Lusikoi kolmasosa täytteestä tortillan päälle ja lopuksi juustoraastetta. Toista kunnes kaikki täyte on käytetty. Päällimäiseksi jää tortilla, jonka päälle reilusti juustoraastetta.

Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia kunnes pinta on kauniin värinen.

Ota tortillakakku vuoasta hieman jäähtyneenä ja koristele tomaattikuutiolla, avokadolla, ranskankermalla ja korianterin lehdillä.

Nauti lämpimänä!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *