Tomaattipannari katkaravuilla

Herkullisen tomaattipannarin nesteenä käytetään vain tomaattimurskaa, joka tekee pannarista astetta kevyemmän. Makumaailma vie välimerelle parmesanjuuston, basilikan ja oreganon viettelemänä.

Tänään teki hirveästi mieli pannaria ja ajatuksissa oli kokeilla rahkapannaria. Muokkailin netistä löytynyttä ohjetta hieman ja tarkoituksena oli tehdä siitä vielä hieman terveellisempi ja tuplata rahkan määrä. Lopputulos oli hirveä. Toiseen yritelmään kaikki aineet olivatkin jo loppuneet, joten aloin tutkiskelemaan hieman keittiön kaappeja.

Tomaattimurskaa oli kertynyt monta purkkia, koska en ikinä muista onko sitä kotona ja sitten tulee ostettua pari purkkia ihan vain varmuuden vuoksi. Noh, mitenköhän se tomaattimurska sitten sopisi pannariin… – tästä ei ainakaan jälkkäriä tule. Sekaan hieman parmesanjuustoa, valkosipulia ja yrttejä. Mmm, no lopputuloksesta tuli oikein mainio! Tämän suolaisen pannarin päälle sopii mainiosti katkaravut, lime, chili ja tietysti suosikkini korianteri.

Tomaattipannari katkaravuilla

Ainekset (4 annosta)

400 g
tomaattimurskaa
2 kpl
kananmunia
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
parmesan-juustoraastetta
1/2 tl
suolaa
1 tl
basilikaa
1 tl
oreganoa
1/2 tl
valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
Täyte
180 g
katkarapuja
1/4 kpl
mietoa chiliä
1 tl
oliiviöljyä
1/2 kpl
limen mehu
1/4 prk
tuoretta korianteria
1/4 tl
mustapippuria
55 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

Riko kananmunat kulhoon ja riko niiden rakenne. Lisää tomaattimurska ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.

Raasta joukkoon parmesanjuustoa. Mausta suolalla, basilikalla, oreganolla ja valkosipulijauheella tai murskatulla valkosipulinkynnellä. Lisää lopuksi oliiviöljy.

Kaada taikina 20 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan leivinpaperin päälle ja paista 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Valmista täyte sekoittamalla hyvin valutettujen katkarapujen joukkoon hienonnettu chili, oliiviöljy, limen mehu, hienonnettu korianteri ja ripaus mustapippuria.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *