Tomaatti-mozzarellagalette

Erilaisilla tomaateilla täytetty galette kätkee alleen reilusti mozzarellaa. Pinjansiemenillä ja basilikan lehdillä  viimeistelty piirakka syntyy hetkessä uunipellillä.  

Kauppojen tomaattivalikoima on suuremmissa kaupoissa valtava. Tähän piirakkaan halusin kokeilla täytteeksi niitä kaikkia. Haaveilin myös vihreistä tomaateista, mutta nyt niitä ei sattunutkaan olemaan valikoimassa. Tässä piirakassa on nyt  tavallisten tomaattien lisäksi pihvitomaatti, kirsikkatomaatteja ja oransseja tomaatteja.

Galetten taikina valmistuu hetkessä, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään, eikä sitä tarvitse edes vaivata. Ohueksi kaulitun pohjan päälle levitin kerroksen viipaloitua mozzarellaa ja päälle viipaloidut tomaatit. Ripaus oliiviöljyä, mustapippuria ja pinjansiemeniä antaa mukavaa makua tomaateille. Piirakan reunat voi halutessaan voidella kananmunalla, jos niihin haluaa hieman tummemman värin, mutta jätin sen tälle kertaa tekemättä. Ihan heti uunista tultuaan piirakkaan ei kannata käydä käsiksi, sillä rakenne on melko juoksevaa tässä vaiheessa. Lopputulos on herkullinen ja tomaatteja olisi voinut olla vielä enemmänkin.

Tomaatti-mozzarellagalette

Ainekset (4 annosta)

Taikina
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 dl
vettä
0,5 dl
oliiviöljyä
Täytteet
500 g
erilaisia tomaatteja
125 g
mozzarellaa
1 kpl
kevätsipuli
1 rkl
oliiviöljyä
12/4 rku
basilikaa
1 kpl
kananmuna voiteluun
55 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

Valmista pohja sekoittamalla keskenään vehnäjauhot ja suola. Lisää joukkoon vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna vetäytyä hetki jääkaapissa.

Viipaloi tomaatit, kevätsipuli ja mozzarella.

Kaulitse tai painele taikina leivinpaperin päälle niin suureksi kuin pellille mahtuu.

Levitä pohjan päälle mozzarellaviipaleet, tomaatit ja kevätsipuli. Ripottele päälle mustapippuria, oliiviöljyä ja pinjansiemeniä.

Käännä reunat päälle ja voitele ne halutessasi kananmunalla. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Kommentit (2)
  1. Paljonko tuota basilikaa tulee, ja missä vaiheessa?

    1. perinneruokaa prkl
      31.8.2018, 13:38

      Oho! Se puuttukin reseptistä. Sitä voi laittaa päälle ennen uunia ja sitten vielä tuoreena kypsän galetten päälle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *