Täytetyt juurisellerit

Makean aromaattiset juurisellerit viettelevät maullaan. Paahda kokonaisena, täytä ja gratinoi!

Hieman unholaan jäänyt juuriselleri on erittäin maukas ja aromikas juures. Kaikki eivät siitä kuitenkaan pidä, joten kannattaa varmistaa ruokailijoiden makumieltymykset ennen kokkailuun ryhtymistä. Itse pidän juurisellerin mausta ja juurikin sen aromikkaan, hieman pähkinäisen maun takia.

Tänään yritin miettiä niistä jotain helppoa uuniruokaa ja ensimmäisenä mieleen tuli niiden paahtaminen ja täyttäminen. Juurisellerit voi heittää uuniin ihan sellaisinaan kokonaisina ritilälle ja paahtaa noin 60-90 minuuttia koosta riippuen 225-asteisessa uunissa.

Kypsät juurisellerit halkaistaan ja sisus kaavitaan miltei kokonaan pois. Hienonnetun juurisellerin joukkoon lisätään kaikenlaista hyvää ja seos lusikoidaan takaisin juurisellerinpuolikkaisiin. Nopea gratinointi ja tämä ruoka on valmis! Juurisellerin ystävänä nämä olivat aivan täydellinen valinta viikonloppuun.

Täytetyt juurisellerit

Ainekset (4 annosta)

2
pientä juuriselleriä (500g/kpl)
150 g
pekonia
1
sipuli
2-3
valkosipulinkynttä
1
appelsiini (luomu)
1 dl
hasselpähkinää
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 rkl
hunajaa
100 g
tuorejuustoa
ruohosipulia
1 h 35 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 1 h 15 min

Tee näin:

Laita kokonaiset juurisellerit 225-asteiseen uuniin ritilälle ja paahda noin 60-90 minuuttia.

Halkaise kypsät juurisellerit ja kaavi niiden sisus pois veitsellä. Hienonna sisus pieniksi kuutioiksi.

Hienonna pekoni ja paista paistinpannulla rapeaksi. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista kunnes sipulit ovat pehmenneet.

Lisää joukkoon appelsiinin kuori ja purista mehu. Lisää hienonnetut hasselpähkinät ja mausta seos suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. Lisää lopuksi joukkoon tuorejuusto.

Nosta juurisellerin puolikkaan uunipellille leivinpaperin päälle ja lusikoi täyte niiden päälle koloihin. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes niiden pinta on kauniin värinen.

Koristele halutessasi ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *