Täytetyt broilerinrinnat – niin arkeen kuin juhlaankin
Täytetyt broilerinrinnat sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Herkullinen täyte maustaa lihan kauttaaltaan mehukkaaksi. Lopuksi broilerinrinnat kääräistään vielä broileripekoniin.
Broileriruoat ovat yleensä helppoja valmistaa, niin myös nämä täytetyt broilerinrinnat. Pienellä vaivalla syntyy mehukas ruoka, mikä sopii loistavasti viikonloppuun. Näiden rintafileiden sisään laitoin reilusti dijon sinappia, cheddarjuustoa ja hunajaa, sekä hieman päärynää ja pinaattia. Lopuksi fileet kääräistään vielä broileripekoniin. Ilmeisesti tämä broileripekoni on jonkinlainen uutuus, sillä en ole sitä aikaisemmin nähnyt kauppojen hyllyillä. Nyt sitä oli luontevaa kokeilla tähän ruokaan ja sehän toimi todella hyvin. Broileripekoni ei sisällä rasvaa niin paljon kuin tavallinen siankyljestä valmistettu, mutta rikkoutuu ehkä hieman helpommin.
Näiden täytettyjen broilerinrintojen seuraksi paahdoin uunissa kirsikkatomaatteja ja banaanisalottisipuleita. Tomaatit ja kuoritut sipulit laitetaan uunivuokaan ja päälle loraus oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuri. Paahdetaan 225 asteessa kymmenisen minuuttia ja yksikertainen, mutta herkullinen lisäke on valmis. Kannattaa katsoa myös täytetyn broilerin resepti, siinä lisäkkeet valmistuvat samassa vuoassa broilerin kanssa.
Täytettyjen broilerinrintojen valmistus aloitetaan leikkamaalla jokaiseen fileeseen tasku. Fileet maustetaan kauttaaltaan suolalla ja pippurilla, myös sisältä, minkä jälkeen on täytteiden vuoro. Näihin käytin uutta suosikkiani Voi hyvin -hunajaa, joka on luomua ja ehkä parasta koskaan maistamaani. Kun kaikki täytteet alkaa olla fileiden sisällä, niin fileet kääräistään vielä muutamaan siivuun broileripekonia. Tässä voi käyttää myös normaaliakin pekonia ja luultavasti se on helpompi myös pyörittää broilerinrintojen ympärille, sillä broileripekoni on jäykempää ja murtuu helposti. Broilerikääröt nostetaan uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle ja paistetaan 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Herkulliset täytetyt broilerinrinnat
Ainekset
- 4 kpl
- broilerin rintafileitä
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria
- 1 kpl
- päärynä, punnittu kuorineen
- 8 tl
- Dijon-sinappia
- 4 tl
- hunajaa
- 80 g
- cheddar juustoa
- 20 g
- pinaattia
- 240 g
- broileripekonia
- Muut ainesosat
Tee näin:
Leikkaa rintafileet taskuiksi. Mausta kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla.
Leikkaa kuorittu päärynä siivuiksi ja jaa se rintafileiden sisään. Lusikoi päärynäsiivujen päälle sinappia ja hunajaa. Lisää reilu pala juustoa ja lopuksi pinaatinlehtiä.
Kääri rintafileet broileripekoniin ja nosta täytetyt broilerinrinnat uunivuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi paahdettuja kirsikkatomaatteja ja sipulia.
Kiitos maukkaasta reseptistä! Tein tänään ja tuli erittäin hyviä!
Kiva kuulla, että on maistunut 🙂 Kokeilitko broileripekonilla vai normaalilla?