Täytetyt aamupala-croissantit

Munakokkelilla ja kinkulla täytetyt croissantit ovat parasta, mitä aamulla voi syödä! Tujaus dijonsinappia ja rucolaa potkaisevat aamun käyntiin.

aamupala croinssant

Munakokkeililla täytetyt croissantit ovat sellainen aamupala, jonka voisin syödä joka aamu. Se ei vaadi suurta vaivaa ja onnistuu melko helposti. Munakokkelin valmistus on varmasti se vaikein osuus, sillä sen pitää olla juuri täydellisen pehmeää ja kermaista. Monesti se kypsyy aivan liikaa ja lopputuloksena on varsin kuiva kasa paistettua kananmunaa. Ota pannu siis levyltä hyvissä ajoin, sillä munakokkeli jatkaa kypsymistään vielä pitkään.

Munakokkelin valmistuttua halkaistaan croissantit ja niiden sisäpintaan sipaistaan hieman dijonsinappia, se antaa kivaa potkua. Sitten pala jotain hyvää kinkkua ja päälle reilusti munakokkelia. Koristelin nämä vielä rucolanlehdillä, mutta ne voi hyvin jättää pois, sillä makumaailma on kohdillaan ilman niitäkin.

Näiden aamupala-croissanttien kanssa maistuu vastapuristettu appelsiinimehu ja hyvä kahvi!

Täytetyt aamupala-croissantit

Ainekset (4 annosta)

4 kpl
croissanttia
4
kananmunaa
1 dl
ruokakermaa tai kuohukermaa
1 rkl
voita
4 tl
dijonsinappia
4
kinkkusiivua
rucolaa
sormisuolaa
mustapippuria
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Riko munat kulhoon ja lisää ruokakerma. Sekoita rakenne rikki, mutta älä vatkaa kokkeliseosta.

Sulata voi paistinpannulla miedolla lämmöllä. Kaada kokkeliseos paistinpannulle ja kokoa hyytynyttä munamassaa reunoilta keskelle. Älä anna seoksen ruskistua. Nosta liedeltä ennen kuin munakokkeli on kokonaan hyytynyt.

Halkaise croissantit ja sipaise niihin hieman dijonsinappia. Lisää kinkkusiivu ja muutama lusikallinen munakokkelia. Ripottele munakokkelin pinnalle sormisuolaa ja mustapippuria. Lisää croissanttien väliin myös halutessasi rucolaa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *