Talvinen pannukakku

Tämä vastustamaton pannukakku saa makunsa kirpeästä omenasta, pipareista ja mantelista. Se kruunataan piparimuruilla ja kinuskikastikkeella.

Talvi on saapunut ja sen myötä myös ajatukset alkavat harhailla joulussa, vaikka marraskuun alkua vasta vietetään ja isänpäivä on nyt viikonloppuna. No haittaneeko tuo sitten hirveästi, onhan pikkujoulukausi aikalailla nyt. Nämähän sopivat mainiosti vaikkapa isänpäivän jälkkäriksi vaniljajäätelön seuraksi.

Kokeilin valmistaa ensimmäistä erää uunissa, jossa tämä pannukakku onnistuu myös hyvin, mutta vielä parempaa siitä saa, jos sen valmistaa pannulla. Lettupannu olisi optimaalinen, mutta tällä kertaa kokeilin pienellä blinipannulla. Lopuksi pannukakut koristellaan piparinmuruilla, paahdetuilla manteleilla ja kinuskikastikkeella. Parhaimman makuisia ne on hieman lämpiminä ja jos päälle lusikoi vielä hieman vaniljajäätelöä on talvinen makuelämys valmis. 

Moneskohan erilainen pannari tämänkin jo on? Pannukakku on siitä mielenkiintoinen tapaus, että siihen voi yhdistää erilaisia makuja. Eipä ole paljoakaan aikaa, kun kokeilin banaanipannaria, jossa ei tarvitse käyttää vehnäjauhoja ollenkaan. Joskus pannarin joukkoon on hauska heittää vaikkapa raparperia tai omenaa, näin syntyivät omenapannari ja raparperipannukakku.

 

Talvinen pannukakku

Ainekset

2 kpl
kananmunia
3 dl
kevytmaitoa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
kardemummaa
1/4 tl
suolaa
1 kpl
hapokasta omenaa
50 g
pipareita
20 g
mantelilastuja
lisäksi
0
kinuskikastiketta
0
piparimuruja
0
mantelilastuja
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon maito. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää kulhoon. Mausta vaniljasokerilla, kardemummalla ja suolalla.

Raasta omena ja lisää taikinaan. Lisää joukkoon myös murennetut piparit ja mantelilastut.

Paista lettu- tai paistinpannulla miedolla lämmöllä nokareessa voita.

Tarjoa kinuskikastikkeen, piparimurujen ja paahdettujen mantelilastujen kanssa. Kokeile myös vaniljajäätelöä. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *