Blogit
Perinneruokaa prkl

Tallinnan ruokamessut & ravintola Ribe

Pieni sukellus Tallinnan ruokamessuille, jotka olivat viime viikonloppuna. Matkaan lähdettiin yhdessä muiden kokkiopiskelijoiden kanssa, joten matka ei ollut yksi hillityimmistä.

Messujen näytteilleasettajia oli laidasta laitaan mm. ruokaa, viiniä ja ammattikeittiön laitteita. Mielestäni messut olivat vähä suppeat, mutta kuitenkin nähtävää riitti pariksi tunniksi. 

Kilpailukeittiötä oli mielenkiintoista seurata, sillä mukana oli myös ravintola, jonne olimme menossa illalla syömään. Voittajan julistamista emme valitettavasti ehtineet seuraamaan, joten se jäi mysteeriksi.

Messujen jälkeen suuntasimme kaupungille ja sieltä hotellille, oli aika nauttia yksi jos toinenkin aperitiivi ennen ruokailua. Pöytävarauksemme oli ravintola Ribessä, joka sijaitsi aivan kävelymatkan päässä hotellilta Vanhassa kaupungissa. Otimme kuitenkin taksin (ihan vain varmuuden vuoksi).

Menu oli lyhyt ja ytimekäs, mutta kuitenkin kattava. Saipa ravintolasta myös ruokaa seurueessamme olleelle vegaanille. Shampanja oli hyvä aloitus  ja ruokailuun sisältyi myös keittiöntervehdys. 

Kampasimpukat maistuivat taivaallisilta shampanjan kanssa. Näitä olisi voinut syödä toisenkin annoksen. 

Pääruuaksi saksanpeuraa, sen lisäkkeenä oli mm. sydäntartar eli siis raakaa sydäntä. Todella hyvää ja oikea kypsyys lihassa. 

Jälkiruuaksi oli tarjolla jonkinlainen leipäjäätelö, joka oli valmistettu musta-leivästä. Maku muistutti lähinnä mämmiä. 

Palvelu ravintola Ribessä oli ensiluokkaista ja tätä voikin suositella helposti kaikille. Hinnatkaan eivät olleet päätähuimaavia verrattuna annosten laatuun (kolme ruokalajia viineineen 85e). Olihan kyseessä kuitenkin erittäin korkeatasoinen ravintola. Makuhermoja hiveleviä elämyksiä sai kokea kolmen ja puolen tunnin ajan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *