Sushipizza – sushia nopeasti koko porukalle!

Sushihimon yllättäessä kannattaa kokeilla sushipizzaa. Se syntyy paljon nopeammin, kuin tavallinen sushi, mutta on silti yhtä hyvää – tosin ei valmiina suupaloina.

Kokeillaampa nyt sushia ohuena lättynä, eli siis sushipizzana. Viime vuonna testaamani sushikakku oli melkoinen, eikä sitä kovin suurta palaa pystynytkään syömään kerralla. Kakku oli valmistukseltaankin hieman vaativampi, kuin tämä lätty. Ohjeella valmistuu yksi iso sushipizza, mutta vaihtoehtoisesti siitä voi tehdä neljä pienempää, jolloin ne ovat sopivampia annoksia ja helpompia tarjoilla.

Pohjana pizzassa on tavallinen sushiriisi. Se painellaan ohueksi kerrokseksi esimerkiksi pizzakiven päälle tai suurelle lautaselle. Täytteiksi valitsin avocadon ja lohen, mitkä leikataan ohuiksi viipaleiksi pohjan päälle. Merilevästä leikkasin saksilla ohuita suikaleita, jotka ripotellaan pizzan päälle kauttaaltaan. Lopuksi vielä hieman ruohosipulia, seesaminsiemeniä ja majoneesia. Sushipizza tarjoillaan soijan ja inkiväärin kanssa.

 

Sushipizza

Ainekset

Sushiriisi
125 g
sushiriisiä
2 dl
vettä
1 rkl
sokeria
1 rkl
riisiviinietikkaa
Täytteet
300 g
lohta
1 kpl
avocado
1 rkl
sitruunamehua
1 kpl
norilevy
1 rkl
seesaminsiemeniä
1 rkl
ruohosipulia
3 rkl
majoneesia

Tee näin:

Pese sushiriisä juoksevan veden alla siivilällä kunnes vesi ei ole enää harmaata.

Kaada sushiriisit kattilaan ja lisää päälle 2 dl vettä. Kiehauta varovasti. Vähennä lämpöä ja nosta kansi päälle. Anna hautua noin 10 minuuttia. Nosta sushiriisi laakeaan kulhoon ja jäähdytä nopeasti.

Mausta riisi keskenään sekoitetuilla sokerilla ja riisiviinietikalla.

Painele sushiriisi noin 30 cm halkaisijaltaan olevaan tarjoiluastiaan tasaiseksi kerrokseksi.

Halkaise avocado, poista siemen ja kuori. Leikkaa avocadosta ohuita siivuja ja pyörittele ne sitruunamehussa. Asettele avocadoviipaleet sushiriisin päälle.

Poista lohesta nahka ja leikkaa siitä ohuita siivuja. Asettele siivut sushipizzan päälle.

Taittele nori neljään osaan ja leikkaa siitä ohuita suikaleita sushipizzan päälle.

Koristele sushipizza seesaminsiemenillä, hienonnetulla ruohosipulilla ja majoneesilla.

Nauti soijan ja inkiväärin kanssa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *