Sushiburgerit

Maailmalla jo hittiruuaksi noussut sushiburgeri yhdistää kaksi klassikkoa. Oletko sinä jo kokeillut tätä herkkua?

Sushi on yksi sellaisista ruoista, johon en kyllästy koskaan. Välillä on kuitenkin hauska kokeilla jotain uutta ja sushiburgerit ovat todellakin sitä. Näitä sushikokeiluja on kyllä ollut aikaisemminkin kakun ja pizzan muodossa, mutta nämä burgerit toimivat ehkä kaikista parhaiten. Enemmän näissä on kyllä näpertämistä kuin tavallisessa sushissa, mutta lopputulos on sen arvoinen.

Sushiburgerien valmistus aloitetaan valmistamalla sushiriisi. Sen valmistusohjeet löydät parhaiten suoraan pussin kyljestä, joten jätän ne pois reseptistä. Burgereiden kannet valmistuvat parhaiten pientä pyöreäpohjaista kippoa käyttäen. Kulhon pohjalle kannattaa laittaa pala kelmua, jotta sushiriisi irtoaa helpommin, jos sushiriisi ei tahdo irrota kuholhosta, niin voit voidella kulhon tilkalla öljyä. Mittaa kulhoon noin puoli desilitraa riisiä ja painele se tiukasti pohjalle. Kumoa valmiit kannet leikkuulaudalle odottamaan täyttämistä.

Täytteiksi valitsin klassikot avokadon ja lohen, sillä ne toimivat aina. Lisäksi wakame-merileväsalaattia, paahdettua sipulia ja chilimajoneesia. Tietysti nämä voi täyttää itselle mielusilla sushitäytteillä, vaikkapa tonnikalatahnalla tai ravuilla. Täytteet ladotaan kansien väliin ja pinnalle ripaus seesaminsiemeniä ja herkku on valmis.

Sushiburgerit

Ainekset (6 annosta)

250 g
sushiriisiä
3 rkl
miriniä tai sushi su:ta
Täytteet
1 kpl
avokado
200 g
lohta
6 rkl
chilimajoneesia
6 rkl
paahdettua sipulia
50 g
wakame-merileväsalaattia
1/8 prk
tuoretta korianteria
6 tl
seesaminsiemeniä
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Valmista sushiriisi pussin ohjeen mukaan.

Painele 1/2 dl sushiriisiä kelmulla päällystettyyn pieneen pyöreäpohjaiseen kulhoon. Voit voidella kulhon tilkalla öljyä, jotta riisi irtoaa kulhosta helpommin.  Valmista sushikansia 12 kpl.

Leikkaa lohi pieniksi 2 x 5 cm kokoisiksi siivuiksi. Kuori avokado ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi.

Laita sushikannen päälle avokadoa muutama siivu ja sitten lohipaloja. Lisää päälle wakame-merileväsalaattia ruokalusikallinen. Lisää paahdettua sipulia noin kaksi teelusikallista. Viimeistele chilimajoneesilla ja hiennoteulla korianterilla. Nosta toinen sushikansi päälle ja ripottele pintaan seesaminsiemiä.

Nauti sushiburgerit soijan kanssa.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *