Superhelppo voileipäkakku maistuu juhlapöydässä

Juhlakausi on tässä jo toki alkanut, mutta valmistujaisia ja ylioppilasjuhlia seuraa pian rippijuhlat ja kesähäät (ei siis tarkoita nyt, että rippijuhlien jälkeen ollaan heti menossa naimisiin…) ja muut vastaavat. Klassisempaa juhlaruokaa ei varmaan olekaan kuin voileipäkakku. Täytekakut tietysti ovat, mutta näitä suolaisempia tarjottavia jos nyt mietitään. Voileipäkakussa on se hyvä puoli, että siitä saa oikeastaan tehtyä minkälaisen vain haluaa. Ei ole olemassa mitään pakollista tai ainoaa oikeaa vaihtoehtoa. Lisäksi se on helppo. Tai no… se on helppo, jos siitä ei tee vaikeaa. Helposti tällaisen tekemisestä saa stressin itselleen, jos näin haluaa. Mutta nyt mennään helpon kaavan mukaan. 

Tästä nyt tietysti tuli mieleen se kerta, kun opiskeluaikoina halusin itse tehdä voileipäkakun jotain ystävien kanssa tapahtuvaa illanistujaista varten. Ongelmaksi muodostui jossain vaiheessa aika, joten reippaana rupesin pilkkomaan kanapaloja veitsellä aamuyöhän venähtäneen baari-illan jälkeen. Ei ehkä fiksuin idea, mutta vahinkoja ei sattunut ja voileipäkakku ehti hyvin maustua vieraita varten. 

Paahtoleivät esiin ja töihin

Se siitä muistosta… Nyt tehdään maistuva voileipäkakku tässä hetkessä. Aloitetaan yhden täyte-elementin tekemisellä, eli siis munavoit tulille. Keitä 7 kananmunaa ja sekoita ne vähän jäähtyneinä 50 g voin kanssa. Munavoi maustetaan suolalla ja sitten sen voi antaa oleilla omassa rauhassaan, kun pannaan toimeksi leipien kanssa. 

Tähän menee helposti reilu paketillinen paahtoleipää, riippuen tietysti minkäkokoisen paketin kaupasta nappaa. Leipien reunat leikataan pois ja niistä saa tehtyä vaikka korppujauhoja myöhempää käyttöä varten. Pehmeistä leipäviipaleista tehdään pitkä yhtenäinen levy tarjoilualustalle (joka mielellään mahtuu jääkaappiin… täällä tapahtui sen suhteen pieni kömmähdys). Tästä tulee ihan mukava, kun laittaa siis neljä palaa leipää yhteen jonoksi. Kostuta sitruunalla. Kolmen sitruunan mehu pitäisi kohtalaisen hyvin riittää koko voileipäkakkuun. 

Kostutetun leipäkerroksen päälle tarvitaan tuota hetki sitten tehtyä munavoita. Levitä puolet munavoista alimmalle kerrokselle tasaisesti. Siihen päälle levitetään uusi kerros leipää, joka taas kevyesti kostutetaan sitruunamehulla. Toiseen kerrokseen tulee noin 300 g maksamakkaraa, joka sörssätään ja sitten levitetään kerrokseksi paahtoleivän päälle. Jälleen uusi kerros leipää ja nyt vuoronsa saa italiansalaatti. 300 g italiansalaattia on sopiva määrä. Sitten taas voileipäkerros, kostutus ja loput munavoista. Viimeiseksi laitetaan leivät ja ne taas kostutetaan. Tämän koko komeuden päälle laitataan paino, jotta voileipäkakusta tulee tiivis. Kakku saa nyt mielellään myös maustua yön yli jääkaapissa.

Hyvin maustunut kakku otetaan kaapista loppukäsittelyä varten. Kakku päällystetään nyt majoneesilla. Kevytmajoneesi käy ihan hyvin myös. Sitä tarvitaan 300 g ja se levitetään reunoille ja päälle. Mitään täydellistä kuorrutusta ei tarvitse saada aikaiseksi, sillä koristelut peittävät aika hyvin kaikki kohdat, joista majoneesia muuten näkyisi. Päälle rullataan paketillinen, eli 300 g, voileipäkinkkua. Reunat vuorataan lehtisalaatin lehdillä. Lopuksi voi vielä laittaa kirsikka- tai luumutomaatin puolikkaita vähän sinne sun tänne tuomaan väriä. 

Näin voileipäkakku on valmis tarjottavaksi. Helppoa ja herkullista.

Superhelppo voileipäkakku

Ainekset

24 kpl
paahtoleipäviipaletta
7 kpl
kananmunaa
50 g
voita
0
suolaa
300 g
maksamakkaraa
300 g
italiansalaattia
3 kpl
sitruunaa
300 g
majoneesia
300 g
voileipäkinkkua
0
frisee tai lehtisalaattia
0
tomaattia
0
kurkkua
Muut ainesosat

Tee näin:

Aloita keittämällä kananmunat. Keitetyt kananmunat sekoitetaan voin ja suolan kanssa munavoiksi. 

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele ensimäiseksi kerrokseksi 4 paahtoleipää riviin. Kostuta sitruunalla. 

Levitä päälle puolet munavoista. Lisää päälle kerros leipäviipaleita ja kostuta ne. 

Sekoita maksanmakkara pienen nestetilkan kanssa, jotta se on helpompi levittää. Levitä maksanmakkaraa leipäkerroksen päälle. Lisää jälleen kerros leipää. 

Levitä italiansalaatti leipien päälle ja lisää kerros leipää. Tämän päälle tulee loput munavoit. 

Lisää päällimmäinen kerros leipiä ja kostuta se. Laita päälle paino ja anna maustua mielellään yön yli jääkaapissa. 

Levitä majoneesia tasaisesti päälle ja reunoille. 

Pyörittele päälle rullia voileipäkinkusta. Päällystä reunat salaatinlehdillä. Lisää kurkkuviipaleita ja tomaatinpuolikkaita oman maun mukaan. 

Nauti

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *