Super-töhnämunat

Töhnämunat 2.0! Valkosuklaa täytteiset Kinder-suklaamunat raikkaalla mangosydämellä. Pyöräytys Oreo-keksitahnassa ja pistaasipähkinärouheessa. Koristeeksi vielä valkosuklaaraidoitus. Nam!

Nyt on kyseessä sellainen överijälkkäri, joka ei jätä ketään kylmäksi. Vein töhnämunat uudelle tasolle lisäämällä niiden sisään mangosydämen ja pinnoittamalla ne Oreo-kekseistä tehdyllä kuorrutteella. Kaiken kruunaa kauniin vihreä pistaasirouhe, joka sopii aivan loistavasti tähän yhdistelmään. Päälle tietysti vielä valkosuklaaraidoitus, ettei mene liian kevyeksi.

Näiden töhnämunien valmistus aloitetaan halkaisemalla Kinder-suklaamunat varovasti keskeltä halki. Ei haittaa vaikka halkaiseminen ei onnistuisi täydellisesti, kunhan muistaa laittaa samat puolikkaat myös yhteen. Lusikoi valkosuklaamoussea jokaiseen puolikkaaseen ja tee toiseen puolikkaaseen pieni kolo mangososetta varten. Painele puolikkaat yhteen ja nosta pakastimeen noin tunniksi.

Valmista Oreo-keksitäyte hienontamalla keksit tehosekoittimessa ja lisää sitten tuorejuusto. Keksikuorrute kannattaa jakaa tässä vaiheessa viiteen osaan leivinpaperin päälle ja nostaa tekeytymään jääkaappiin. Keksikuorrutetta on hankala muotoilla, kun se on lämmintä, sillä se tarttuu käsiin. Kun suklaamunat on kuorrutettu täytteellä, niin ne pyöritellään vielä pistaasipähkinärouheessa. Lopuksi valkosuklaaraidoitus ja nämä super-töhnämunat ovat valmiit! Lopputulos oli kyllä aivan mieletön, ehdottomasti vaivan arvoista.

Super-töhnämunat

Ainekset

5 kpl
suklaamunia (Kinder)
50 g
mangososetta (esim. Pilttiä)
Valkosuklaatäyte
60 g
valkosuklaata
100 g
tuorejuustoa (Philadelphia)
1 tl
sitruunamehua
2 rkl
sokeria
1 kpl
kananmunan valkuainen
keksikuorrute
150 g
Oreo-keksejä
75 g
tuorejuustoa (Philadelphia)
Pintaan
50 g
pistaasipähkinöitä
40 g
valkosuklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Sulata valkosuklaa. Paras tapa sulattaa valkosuklaa on tehdä se mikrossa, mutta älä sekoita suklaata lusikalla ja sulata vain vähän aikaa kerrallaan. 

Vatkaa sula suklaa tuorejuustoon vähän kerrallaan. Lisää joukkoon sitruunamehu.

Vatkaa valkuaiset ja sokerit vaahdoksi.

Sekoita puolet valkuaisvaahdosta ensin valkosuklaaseokseen ja vasta sen jälkeen loput.

Halkaise Kinder-suklaamunat ja täytä puolikkaat valkosuklaamoussella. Tee toiseen puolikkaaseen kolo ja lisää siihen lusikallinen mangososetta. Paina puolikkaat yhteen ja nosta tunniksi pakastimeen.

Valmista keksikuorrute. Laita täytekeksit tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita. Jaa taikina 5 osaan leivinpaperipalojen päälle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

Hienonna myös pistaasit tehosekoittimessa.

Ota täytetyt suklaamunat pakastimesta ja painele keksikuorrute niiden pintaa tasaisesti, jos tahna tarttuu käsiin käytä apuna hieman kylmää vettä tai anna keksikuorrutteen jäähtyä lisää jääkaapissa.

Pyörittele päällystetyt suklaamunat lopuksi pistaasipähkinärouheessa ja koristele sulatetulla valkosuklaalla.

Säilytä munia jääkaapissa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *