Se paras suppilovahveropiirakka
Tässä sienipiirakassa maistuu suppilovahveron lisäksi omena. Reilu annos savujuustoa antaa tälle suppilovahveropiirakalle täyteläisen maun.
Pieni lumipeite on jo harsonnut maan, mutta edelleen metsästä löytyy paljon suppilovahveroita. Parasta tässä kyseisessä sienessä on sen pakkasen sietokyky, joten niitä voi poimia suoraan vielä jäisestä maasta. Periaatteessa niitä voi poimia vaikka koko talven.
Tähän piirakkaan tarvitaan noin 1 litra tuoreita suppilovahveroita tai noin 200 g pakastettuja. Makeahko omena ja herkullinen savujuusto toimivat mielestäni erinomaisesti suppilovahveroiden seurana. Tämä resepti jää varmasti suosikkilistalleni!
Suppilovahveropiirakka
Ainekset (8 annosta)
- 150 g
- voita
- 4 dl
- vehnäjauhoja
- 1/2 tl
- suolaa
- 1
- kananmuna
- Täyte
- 1 L
- suppilovahveroita
- 1 rkl
- voita
- 1
- sipuli
- 2
- pientä omenaa
- 1 rkl
- timjamia hienonnettuna
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
- 200 g
- savujuustoa
- Munamaito
- 3
- kananmunaa
- 2 dl
- kuohukermaa
- 1/2 tl
- suolaa
Tee näin:
Nypi jauhot ja suola pehmeän voin joukkoon. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan ja nosta se jääkaappiin noin 10 minuutiksi.
Pistele piirakan pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Puhdista sienet ja nosta ne paistinpannulle. Paista kunnes kaikki sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää pannulle voi. Hienonna joukkoon sipuli ja omenat. Mausta seos hienonnetulla timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.
Raasta juusto ja ripottele siitä puolet esipaistetulle pohjalle. Lisää pannun sisältö ja loput juustosta.
Riko kulhossa kananmunien rakenne. Lisää joukkoon kuohukerma ja suola. Kaada seos piirakan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tätähän on aivan måste kokeilla. Makuyhdistelmä vaikuttaa koukuttavalta. Kiitos näistä traditioista ponnistavista, mutta uusille urille aina löytävistä resepteistä!