Salaattiviikko osa 3: Vihreä texmex-salaatti jälkiuunilastuilla
Jauhelihan sijaan tässä salaatissa on paljon soijapapuja ja maissilastut on korvattu jälkiuunilastuilla. Jännittävä, mutta toimiva yhdistelmä!
Pakastealtaasta löytyviä soijapapuja tarttuu usein mukaan kauppareissulta, mutta toistaiseksi en ole vielä löytänyt niitä muualta kuin K-kaupoista. Soijapavut sopivat nopeasti kiehautettuna salaatteihin ja muihin ruokiin ihan sellaisenaan.
Hain tässä salaatissa hieman texmex-henkeä, mutta lopputulos taitaa olla vähän kaukaa haettu. No, jokatauksessa salaatista tuli todella hyvä. Oululaisen Jälkiuunilastut sopivat oikein hyvin salaattiin korvaamaan tavallisesti käytetyt maissilastut. Salaatin päälle lusikoidaan vielä hieman ranskankermaa, eikä sitä tarvitse oikeastaan sen kummemmin edes maustaa. On muuten hirveän hyvää, kun dippaa noita ruislastuja tuohon kastikkeseen. Toimii mainiosti vaikka illanistujaisissa.
Tulossa/menossa tällä viikolla:
- Lämminsavulohi-ohrasalaatti
- Veriappelsiini-fetasalaatti
- Vihreä texmex-salaatti jälkiuunilastuilla
- Punakaali-porkkanasalaatti
Vihreä texmex-salaatti jälkiuunilastuilla
Ainekset (2 annosta)
- 250 g
- soijapapuja (pakaste)
- 1 kpl
- vihreä paprika
- 10 cm
- pala kurkkua
- 1/2 prk
- tuoretta korianteria
- 1/4 kpl
- mieto chili
- 1 rkl
- oliiviöljyä
- 1/4 tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria
- 1 kpl
- avocado
- 40 g
- Jälkiuunilastuja
- Kastike
- 1 dl
- ranskankermaa
- 2-3 rkl
- hienonnettua koriateria
- 1/2 kpl
- limen mehu
Tee näin:
- Kiehauta soijapavut pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna paprika, kurkku, korianteri ja chili. Yhdistä ainekset keskenään ja mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
- Kaada salaatti tarjoiluastialle ja lisää päälle viipaloitu avocado sekä jälkiuunilastut. Purista päälle hieman limemehua, jotta avocado ei tummu.
- Valmista kastike sekoittamalla keskenään ranskankerma, hienonnettu korianteri ja limemehu.