Saksanpähkinä-omenahillo

Uunissa lämmitetyn Brie-juuston kanssa erilaiset hillot ovat mitä parhain lisäke. Tämä omenahillo on maustettu saksanpähkinöillä ja Jaloviinalla.

 

Kupponen kuumaa glögiä ja lämmintä Brie-juustoa pähkinäisellä omenahillolla maistuvat hyvältä jouluaattoa odotellessa. Tässä hillossa on runsaasti saksanpähkinöitä, jotka sopivat loistavasti valkohomejuuston kanssa. Pieni tujaus Jaloviinaa viimeistelee maun ja antaa hillolle kivan potkun. En silti tiedä voiko tätä aivan hilloksikaan kutsua, ehkä se on enemmän jonkinlainen hilloke. Kuutioitua omenaa ei keitetä hajalle, vaan ne saavat pysyä mukavina paloina. Samoin saksanpähkinöitä rikotaan vain hieman ennen keitokseen lisäämistä.

Mikäli haluat tästä hillosta hieman jouluisemman, niin voit lisätä joukkoon hieman kanelia. Purkitettuna hillo säilyy hyvänä muutaman viikon, mutta tuskimpa säilyvyyden kanssa tulee ongelmia, sillä saksanpähkinä-omenahillo on superhyvää ja varsinkin lämpimän valkohomejuuston kanssa.

Ps. Olethan muistanut osallistua Perinneruokaa prkl -essun arvontaan? Jos et, niin klik klik tästä. 

Saksanpähkinä-omenahillo

Ainekset (10 annosta)

300 g
omenaa (kuutiona)
100 g
saksanpähkinöitä
1/2 dl
vettä
1/2 dl
Jaloviinaa
1 dl
hillosokeria
20 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Kuutioi omenat ja hienonna saksanpähkinöitä hieman. Nosta kattilaan.

Mittaa päälle vesi, jaloviina ja hillosokeri.

Keitä noin 10-15 minuuttia kevyesti poreillen.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *