Sadonkorjuupasta
Syksyn värikkäin pasta valmistuu satokauden juureksista ja omenasta. Uunissa makeiksi paahtuneet kasvikset ovat täydellinen pari pastalle.
Erilaiset pastat ja uuniruoat toimivat aina. Tässä reseptissä yhdistyvät niiden molempien parhaat puolet – helppous ja nopeus. Juurekset ja pasta ovat maukas yhdistelmä, joka sopii erinomaisesti syksyyn. Kotimaiset omenat antaa ruoalle kivan kirpeänmakean lisän. Kaikki ainekset paloitellaan uunipellille ja paahdetaan uunissa. Sekaan tarvitsee keitellä vain pasta, joka kaadetaan suoraan pellille kasvisten päälle – yksinkertaista, mutta erittäin toimivaa!
Tätä reseptiä tuli kokeiltua kahteen otteeseen. Ensimmäisessä versiossa oli punajuurien tilalla palsternakkaa, mutta lopputulos oli hieman laimea ja väritön. Lisäsin joukkoon myös yhden chilin antamaan tulisuutta ja se toimiikin kivasti hunajan seurana. Pasta viimeistellään parmesanilla ja tuoreella timjamilla.
Sadonkorjuupastaan voi yhdistää melkein mitä juureksia tahansa, juuri niitä mitä kaapista sattuu löytymään. Tämä sadonkorjuupasta sopiikin hyvin vaikka viikonlopun ruuaksi.
Sadonkorjuupasta
Ainekset (2 annosta)
- 2
- porkkanaa
- 2
- punajuurta
- 1-2
- punasipulia
- 2
- kotimaista omenaa
- 2
- valkosipulinkynttä
- 1
- chili
- 5
- timjamin oksaa
- 2 rkl
- kurpitsansiemeniä
- 3 rkl
- oliiviöljyä
- 1 rkl
- hunajaa
- 1 tl
- sormisuolaa
- 50 g
- parmesania
- 250 g
- pastaa
Tee näin:
Kuori porkkanat, punajuuret ja punasipulit. Leikkaa kuoritut kasvikset ja omena reilun kokoisiksi paloiksi uunipellille leivinpaperin päälle.
Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne muutamaan osaan pellille. Paloittele chili ja lisää se kasvisten joukkoon. Lisää muutama timjamin oksa. Lisää myös kurpitsan siemenet.
Kaada päälle oliiviöljyä ja hunajaa. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Paahda kasviksia 250-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita se pellille kasvisten joukkoon. Raasta pinnalle parmesania ja koristele halutessasi tuoreella timjamilla.